Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pochylenie kół

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pochylenie kół

Witam,
    Mam problem, autko (Civic 5d 99r) sciąga na lewą stronę, pojechałem na geometie.
    Okazało się, że zbieżność i przesunięcie jest OK. Gorzej z pochyleniem.
    W prawym tylnim kole mam pochylenie -1,47' ( ale to chyba nie wpływa na sciąganie auta). Drugie koło tylnie jest OK.
    W przednich kołach mam -0,11' i +1,01'. Gość co robił zbieżność powiedział, że wartości są w normie jednak różnica pomiędzy nimy jest duża i to może powodować sciąganie autka.

Chciałbym się dowiedzieć co mogło być przyczyną takich pochyleń, dzwon a może dziury na drogach?? Ponadto co należy wymienić aby autko naprostować i ile to może kosztować. A może jest inna przyczyna faktu iż autko nie jedzie prosto??
    Może problem jest w oponach? Mam założone 4letnie zimówki i może one są złe.

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

sprawdzales czy zawieszenie nie jest wybite,przesuniete.moga tez byc wachacze regulowane albo sa do wymiany-trudno to stwierdzic nie widzac samochodu
    moglbyc dzwon kiedys,jesli chodzi o prostowanie to dobre sa ramy typu autorobot.
    mozesz jakies fotki wzucic

Comment

Jeżeli geometria jest ok to spróbuj zamiany kół prawy na lewą i odwrotnie.Przyczyną ściągania może być krzywa lub nie wyważona felga.

Comment

Miałem coś takiego w poprzednim aucie (też ściągało w lewo) nie wiem jak u Ciebie ale moje auto było minimalnie pochylone z lewej przedniej strony.

Comment

mogła byc to wina spreżyny

Comment

Mam podobny problem mianowicie mam tył mojej Hani przesunięty o 5 cm.. Gość, który sprzedawał mi autko mówił że wszystko jest jak najbardziej w normie a tu taki zgrzyt..
            Wiecie może jakie są koszta naprostowania autka żeby działał jak należy?
            Z Góry dzięki. Pozdrawiam

Comment

Working...
            X