Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stuk przy puszczeniu sprzegła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Stuk przy puszczeniu sprzegła

witam
    mam hc 1.4i 98r 3d. ostatnio wysluchałem ze np. przy zmianie biedu z 2 na 3 podczas puszczenia i czasami podczas złapania sprzegła(wtedy jak jest zryw) słychac stuk, czasami 1 a czasami 2. nie zawsze to słychac. powiem tak mam wylany amortyzator po stronie kierowcy, zastanawiam sie czy to moze byc to. tylko ze wylany jest o 1 roku a na przegladzie poł roku temu mowił ze wszystko jest ok. Jak myslicie co to moze byc?. tarcze i klocki odpadaja sa nowe.

Mam propozycję-zmień amortyzator i wtedy zobaczymy czy to od sprzęgła czy od amortyzatora
    Jeśli napiszę że to od sprzęgła a po wymianie okaże sie że jednak nie to posądzisz mnie o pisanie głupot i naciąganie na koszty
    ビートル ジョン

Comment

czemu cie mam posadzac o koszty. poprostu pytam , bo moze ktos miał taki p[rzypadek

Comment

amorek to moze nie ale sprzegło bardziej( rozwalony amortyzator sił skrętnych) ewentualnie luz miedzy pół ośką a przegubem i bedzie słychac pukanie przy ruszaniu i przy zmianie biegów niższych tymu 1 czy 2, chyba ze słycha tez przy 3 to wtedy moge podejrzewac nie do konca wysprzeglające sprzęgło

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Zamieszczone przez sebastanlec Zobacz posta
          amorek to moze nie ale sprzegło bardziej( rozwalony amortyzator sił skrętnych) ewentualnie luz miedzy pół ośką a przegubem i bedzie słychac pukanie przy ruszaniu i przy zmianie biegów niższych tymu 1 czy 2, chyba ze słycha tez przy 3 to wtedy moge podejrzewac nie do konca wysprzeglające sprzęgło
          wiesz co nawet jak włacze na wseczny bieg i puszcze sprzegło to słychac, ale to nie jest za kazdym razem jak sprzegło puszcze. a ze sprzegłem mam delikatny problem czasami mi piszczy i roznie łapie, czasami u gory czasami u dołu, nie jest to wielka roznica ale ja duzo jezdze ty samochodem i wyczowam. smaruje ta cała łape i wtedy ten pisk ustaje. a co do tego stukania to nie wiem mam nadzieje ze nic powaznego. na postoju jak wciskam sprzegło nic sie nie dzieje.

Comment

weź bardzo powoli zmieniaj biegi i ruszaj bardzo powoli puszczajac sprzęgło tylko naprawde wolniutko, jesli nie puknie przy ruszaniu i przy zmianie biegów ( zmieniając bieg wyrzuc na luz odczekaj 2sek i wrzuc nastepny bieg) to ja obstawiam luz miedzy pół ośką a przegubem lub sprzęgło ale jesli sprzęgło to przy ruszaniu powinien szarpac trzęsąc całą budą

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
            Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

sprzegło nie szarpie mysle ze jest dobre. jak mowisz ze to luz miedzy połoska a przegubem, to czyli wymiana przegubu??

Comment

Working...
              X