Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawieszenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zawieszenie

Mam zamiar zabrac sie za tylnie zawieszenie Chce zrobic cale tylne zaiwszenie amorki wymienione i zostaly te wachacze ... Wiec tak lepiej jest wymienic wachacze ten gOrny i dolny nie znam sie zabrdzo jak to sie nazywa;p Czy jak mam mozliwosc i prase to te gumy z tulejkami powymieniac? Ktora operacja byla by tansza Prase ma szwagier wiec sam mi to zrobi I Jesli mozecie to dali byscie jakis schemat albo powiedzieli jak to sie nazywa te wszystkie gumy na wachaczach lonczeniach itp Te cukierki jak sie nazywaja ;/ Jestem laikiem

a po co chcesz wszytskie tulejki wymieniac??i robic sobie koszty sprawdz dokładnie które masz do wymiany i tylko te zrob chyba ze masz za duzo kasy mozesz wymieniac wszystko

tu masz schemat tylnego zawieszenia
    Last edited by jump23; 19-05-2011, 14:05.

Comment

zabierasz się za zawieszenie a piszesz: "nie za bardzo wiem jak się nazywa", "szwagier mi zrobi", " dali byście schematy albo powiedzieli jak to się nazywa", "jestem laikiem", podziwiam

Comment

nie polecam wymiany tulejek chyba ze na poliureatany bo za rok bedzie sz je wymieniał od nowa a roboty duzo, jak cos to kupuj całe elementy choc chyba opłaca sie kupic wszystkie tulejki z poliuretanu niz nowy wahacz, to da sie zrobic bez prasy

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

co ty gadasz moze tak nie opłaca sie kupowac zamiennikow tulejek tylko orginalne jak na takie zmienisz mozesz spokonie jezdzic 100tys na dobrym zamienniku pojezdzisz ok 40-50tys przy dobrych wiatrach

Comment

No dobra a te cukierki tak zwane jak sie nazywaja profesjonalnie?

Comment

potocznie mówi sie cukierki a tak dokładnie jest to tuleja wachacza podłużnego tylniego średnica 80mm kolego podjedz najpierw na stacje diagnostyczna sprawdz sobie tylnie zawieszenie dokładnie i potem napisz co stwierdzili co masz do wymiany po co robic sobie kosztya teraz jak jezdzisz słyszysz cos z tyłu puka stuka??autko ci pływa na boki?

Comment

No wlasnie plywa mi autko na boki ... ;/ I Jak wjade w dól to Stuk jest sakramencki ;/ sam juz nie wiem chce doprowadzic te zawieszenie do ładu zeby sie wygodnie jedzilo

Comment

jesl pływa na boki to włąsnie cukierki sie oberwały mozliwe ze tylko jeden dlatego podjedz sprawdz i wymien to co trzeba a nie od razu wszystko powiem ci tak z tyłu najszybciej na naszych drogach leca własnie cukierki tulejki pod amorkiem tulejki od strony piasty te sprawdz na poczatek potem górne wachacze i wachacz od zbieznosci na koniec

Comment

Podjadę za tydzien na przegląd i powie mi koles co do wymiany a i jeszcze jedeno Chce kupic amorki Tylko ze mam obizajace springi z tylu ;/ I Da sie kupic jakies krotsze amory od orginalnych ? jak macie jakies do zapodajcie linka

Comment

na allegro sa poszukaj mozesz tez wlozyc normlane amorki

Comment

Pomocy !!!!!!!!!!!
                        Wymienilem Tylnie Amortyzatory Na Keyab ... Dalem ze starych tuleje i kielich tylko ze w starych amortyzatorach tyleje mialy wieksza serednice otworu ...Jak zalozylem do nowych tyleje gumowe maja duzo luzu .... i sprezyna sa Obnizajace nie dotykaja dolnego kielicha i gornego ;/ i podczasz jazdy po wybojach slychac mechaniczny stukot ;/ Co to moze byc i gdzie szukac problemu czy w sprezynach? , tulejkach? .............

Prosze o szybkaodpowiedz dotego tematu ....
                        Last edited by pain; 26-05-2011, 08:45.

Comment

a mozesz po polsku to napisac??co ci sie dzieje ?masz na mysli to ze ta sprezyna co masz jest zbyt krotka do tego zwyklego amorka??

Comment

Sorki pany bylem na szarpakach ludzilem sie ze amory sa ciulowe albo sprezyny ;/ A Tu sie okazalo ze mi tlumik opadl i o wachacz telepal;/

teraz mam nastepne pytanko Mam obnizajace sprezynki z przodu i siedzi bardzo nisko ze czasami tre opona o nadkole ;/ nie chce wymieniac tych sprezyn .... Czy jest jakis patent zeby chociaż podniesc autko o 2 cm do góry? Jak macie jakies patenty to zapodajcie linka bd wdzieczny
                            Last edited by Karl1985; 25-05-2011, 17:50. Powód: łącz posty, używaj do tego opcji edycji

Comment

jeśli ma być bezpiecznie dla Twojego zdrowia i życia to nic chyba się nie wymyśli

kup sprężyny na przód i będziesz przynajmniej spokojnie spał
                              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=19381

Comment

Working...
                              X