Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wielki problem z zawieszeniem(brak stabilności)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wielki problem z zawieszeniem(brak stabilności)

Witam po wymianie drążków kierowniczych musiałem zrobić zbieżność ,wszystko ok odebrałem autko z nadzieją ze będzie się lepiej prowadzić a tu lipa,na dziurach tył strasznie mi lata czuje niekiedy jakby całe auto podskakiwało na boki.Ogólnie autko jest bardzo nie stabilne,pływa na drodze ludzie w autach za mną chyba myślą niekiedy ze za pijanym jade boję się tym autem jechać więcej niż 100km/h;;/;/Czego to może być wina może wszystkie tuleje już się zniszczyły albo amortyzatory .Proszę o pomoc .P.S jaka może być cena maglownicy do hondy civic 1.4 is 1996r??

kolego sprawdz z tyłu cukierki to jest typowy objaw jak one sa oberwane to autko tyłem rzuca na drodze cena maglownicy używanej to ok 250zł regeneracja to wydatek juz ok 500zł

Comment

Tak jak kolega napisał, cukierki się rozpadły z tyłu. Co do maglownicy to przy regeneracji masz później gwarancję wystawioną na nią, a na używkę raczej nie.
      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Właśnie problem ze wymieniałem już te cukierki i z tego co widzę są nawet w dobrym stanie ,tak samo na zakrętach np na rondzie buja się te auto jak stara syrenka;/

Comment

to ze je wymieniałes to nie znaczy ze sie nie rozerwały jak był słaby zamiennik cukierki powinno sie tylko dawac orginalne cena 116zł sztuka i masz spokoj na 100tys km chyba ze masz zamiar jezdzic rok i sprzedac to daj zamiennik za 70zł nok jest np dobrze widac na stacji diagnostycznej jak masz urwany cukierek to jak ta płyta ruszy diagnosta widac jak cukirek nie trzyma w ogóle nic podjedz popros zeby ci tylko tył sprawdził najlepiej z kims ktos bedzie siedział w aucie trzymał wcisniety hamulec ty na kanale zejdz z diagnosta i zobaczysz czy to te cukierki sa ok czy pourywane ostatnio mój znajomy mial identyczny objaw jak ty jechałem z nim a auto na prostej fajnej drodze myszkuje lewo prawo dziwne uczucie z wygladu cukierki wygladały ok a jednak wyszło na stacji że jeden jest oberwany
          Last edited by jump23; 14-05-2011, 15:41.

Comment

Ok sprawdzę je właśnie kupiłem zamiennik cena 50zł ale teraz już idę do roboty więc zainwestuje w te lepszemam jeszcze jedno pytanie jaka może być przyczyna braku wspomagania tzw mydełko można zrobić ale chodzi dużo ciężej niż przy zakupie czy to właśnie maglownica czy może pompa wspomagania??dodam ze niekiedy właśnie wspomaganie chodzi ładnie na jeden palec ale to już na prawdę bardzo rzadko...

Comment

z tym wspomaganiem nie wiem a pasek dobrze masz naciagniety???nie słychac jakis dziwnych dzwiekow z pompy??

Comment

nie raczej nie ,wiem ze jedynie jak skręcę kierownicą dosyć energicznie do końca obojętne w którą to stronę to słychać jakby takie puknięcie i czuje to na kierownicy.Może wymienię płyn wspomagania ??jaki byłby najlepszy do hondy??

Comment

ogólnie manual poleca tylko orginalny chyba psf sie nazywa ale pisze ze ma spełniac norme dexron II a ta norme duzo płynow spełnia np hipol orlenu, mobil, elf do wymiany potrzebujesz butelke litrowa

Comment

Working...
                  X