Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzypienie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skrzypienie

Cześć mam problem.Z przodu od strony kierowcy słyszę na nierównościach skrzypienie , trzeszczenie jakby miał się zaraz rozpaść na części.Co to może być.Miałem wymieniane końcówki drążka,wahacze górne i samochód jest po przeglądzie,Wszystko było ok.Co to może być?

Stawiał bym na amortyzator...

Comment

sprawdź maskę może skrzypi na zamku

Comment

bardzo mozliwe ze amprek bo sam tak miałem WD-40 załatwiło sprawe ale ja bym jeszcze wyminienił sworzeń na dolnym wahaczu bo tez jak kupiłem honde to cos skrzypiało a póżniej poprostu urwał sie wahacz od zwrotnicy i była lipa, dobrze ze nie jechalismy szybko tylko wykręcałem na parkingu, pow wymianie skrzypienie znikło

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

sebastanlec gdzie dokladnie psiukales tym wd-40??

Comment

na sworzen pewnie dolny

Comment

ja mam podobny problem tyle ze z tyłu od strony kierowcy u mnie natomiast jest samo skrzypienie i tylko w momentach kiedy np przejadę po "śpiącym policjancie" jeżdżąc po mniejszych nierównościach na drodze nic nie słychać czy to może być amortyzator ??

Comment

sprawdz stan duzego cukierka. Mozliwe ze tak jak u mnie masz sparciałą gumę i prosi się o wymianę.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

sparciały cukierek nie będzie skrzypiał. z reszto skrzypi z przodu. ja też bym obstawiał sworzeń wahacza dolnego
                  sigpic
                  ZOBACZCIE:
                  http://www.civicforum.pl/album.php?u=3699

Comment

sprawdz gorne tulejki one lubia skrzypiec jak sruby co je trzymaja sa suche

Comment

u mnie skrzypiało i sie okazało, że sprężyna była pęknięta na ostatnim zwoju. Wymieniłem i święty spokój)

Comment

mi tez skrzypialo przy lewym kole,okazalo sie ze to sworzen wachacza dolnego.zrobilem dziurke igla i oleju psiknolem,nie zaden wd 40 bo problem wruci.

Comment

Mam to samo od dwóch lat :P , bylem juz dwa razy na pelnej diagnostyce i goscie nic nigdy nie znalezli, tylko dziwi mnie to ze te skrzypienie pojawia sie jak temperatura spada , czyli na jesień jak teraz , a na wiosne znika :P , spróbuje z tym olejem i strzykawką jutro

Comment

Working...
                          X