Siemanko. Mam pytanie bo ostatnio jadąc po dziurach i jak dojechałem zauważyłem, że podczas hamowania, przejazdu po wybojach i nacisku nadkola ręką cos mi piszczy jak stare drzwi. A wcześniej mechanik mi mówił, że bede mial wachacz do wymiany. Mozliwe, że to to mi tak piszczy a jeśli tak to długo mozna z tym jeździć czy nie?? zapomniałem dodać. Chodzi o prawy przód
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wina wachacza czy nie??
Collapse
X
-
miałem to samo w moinm aucie 5D model ma9 przy naduszaniu nadkola albo skrecaniu kołami strasznie coś skrzypiało aż wstyd było gdzieś jechać. okazało sie ze pękła osłona gumowa sworznia górnego wahacza (z przodu) i sie poprostu wyrobił ja wymieniłem cały wahacz bo nie mogłem znaleźć samego sworznia koszt ok 70 zł z przesyłką i pół godziny roboty.
PS. mechaników unikaj jak ognia bo nic dobrego z tego nie wyjdzie
Comment
-
witam, podepne sie pod temat żeby syfu nie robić w tematach.
Skrzypi przy skręcaniu lekko kół, jak u imprezowicza wyżej.
Czy mając wahacz z lewego koła, a skrzypi w prawym da sie oddać go do regeneracji żeby nie płacić za cały nowy?
w lewym wyrobił się sworzeń, mechanik jednak twierdził że nie da sie tego wyregenerować i pocisnął mi cały.
Comment
-
o kosztach jakiego rzędu można mówić w tej sprawie przy regeneracji?
Comment
-
wyjąć wahacz, napuścić do sworznia nafty, zostawić na noc i wmontować. skrzypienie powinno ustać. słowa kolesia ze stacji diagnostycznej po obejrzeniu samochodu. jak zrobię tak jak mówił to dam znać czy miał racje
Comment
-
wstrzyknąłem strzykawką przez igłę wd40 ze smarem i fluidolem w sworzeń - ustało skrzypienie. zobaczymy na jak długo. pozdrawiam
Comment
Comment