Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

konserwacja podwozia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• konserwacja podwozia

cześć.

Ostatnio zajrzałem pod moją hondke i stwierdziłem że najwyższa pora ją zakonserwować ponieważ widać na całym podwoziu oznaki korozji.

W związku z tym mam pytanie jakiego użyć preparatu do konserwacji podwozia, jak go użyć jak w ogóle się do tego zabrać,( na pewno trzeba pozbyć się pierwszej warstwy rdzy czyli w jakiś sposób oczyścić podwozie) które części podwozia zakonserwować i w jaki sposób nanieść środek konserwujący ? Jakiego środka użyć do konserwacji ?

dzięki za porady

Siemanko są różne szkoły ja wyznaję taką że ogniska rdzy należy zllikfodować zamalować podkładaem antykorozyjnym i farbą... ale najpierw umyć podwozie ciśnieniowo.
    https://zemax.pl/Brunox_500ml-268.html to proponuje na rdze...

https://zemax.pl/Baranek_18kg-108.html a to do konserwacji

Polecam to swoim klijentom i są zadowoleni. Co do techniki to proponuje natryskowo bo zakonserwujesz nawet najmniejsze zakamarki nie polecam pędzlem...<lecz jest taka możliwość>
    No i nie zapomniij o profilach zamkniętych typu progi etc.

Comment

Siemka!
      jak oczyscic? najlepiej mala szlifierka katowa i na nia szczotka druciana(nie zapomnij o okularach ochronnych)
      nastepnie ja bym calosc odtluscil, dal podklad, wtedy morze jakas farbka ale nie konieszcznie i na koniec srodkiem do konserwacji.
      a czym konserwowac to juz ile srodkow tyle opini. ja swoja konserwowalem bitexem( on nigdy nie twardnieje do konca)i jak walnie ci kamyk czy cos podobnego to ci nie popęka ani nie odpadnie.
      A co do baranka to Baster nie obraź sie ale ja nie jestem przekonany bo on jest zbyt twardy i sam z siebie potrafi czasami popękać. robilem nim ojca samochod i wlasnie popękal i po roku wyszla ruda, kuzyn tez robil barankiem i tez mu popękal i wyszla ruda ale zdarl caly baranek i walnol bitexem i ma juz spokuj.
      A czym nakladac? najlepiej pistoletem, tylko nie takim jak do lakierowania przypadkiem najlepiej jakisz duza dysza.
      Pozdro

I jeszcze jedno tak jak napisal Baster nie zapomnij o profilach zamkniętych, jest do tego specjalny preparat z taka dluga slomka
      Powiesz w sklepie ze chcesz srodek do konserwacji profili zamkniętych i wystarczy. ja na progi i tylna klape zurzylem prawie 2 puszki
      Last edited by waskiii; 20-10-2010, 19:01.
      BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABYŚMY DOSZLI TAM GDZIE NIE DOJEDZIEMY HONDĄ NA GLEBIE !!!

Comment

Wiesz ja od dawna tym robie i nigdy nie miałem reklamacji... może trafiłeś na przeterminowaną sztukę lub niedokladnie odtłuściłes powierzchnię...
        Co do profili polecam Fluidol mozna je kupic w spreju...
        Rdzę tez możesz usupąc szlifierka i tarcza listkową

Comment

Moze masz racje
          i taki maly edit ja robilem abizolem a nie bitexem
          Last edited by waskiii; 20-10-2010, 19:53.
          BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABYŚMY DOSZLI TAM GDZIE NIE DOJEDZIEMY HONDĄ NA GLEBIE !!!

Comment

Working...
          X