Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zbieżność

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zbieżność

czy ktoś się orientuje, czy po wymianie przegubu trzeba ustawić zbieżność

Tak,jakby nie było ingerujesz w układ kierowniczy.

Comment

żunio i tu się nie zgodze nigdy nie robiłem geometri po zdejmowaniou przegubu przecież nie wymieniasz wachacza kulowego ani końcówek drążków albo stabilizatorów .to tylko dla świętego spokoju można i jak się ma za dużo kasy szerokości

Comment

Zgadza się.Jak ja robiłem przegub to też nie robiłem zbieżności z przyczyn finansowych.Jest to zabieg formalny,ale i zapobiegawczy żeby za trzy miesiące nie okazało się że któraś opona "inaczej bierze"albo ściąga na jedną stronę.

Comment

w swoim poprzednim samochodzie wymieniałem przeguby ale niebyło takiej potrzeby sprawdzania geometrii -przy wachaczu tak który utrzymuje koło pod danym kątem

Comment

zbiezność

dzięki za odpowiedz.

Comment

po wymianie przegubu nie wymaga się ustawiania zbieżności ani geometrii kół ponieważ przy wymianie tego elementu nie ma możliwości żadnej regulacji ani też część ta nie zużywa się w stopniu, który mógłby powodować odkształcenia bądż luzy zmieniajace zbieżność (geometrię)...jeżeli zbieżność wcześniej była dobrze wyregulowana, nie spowodujemy jej zmiany...
              Last edited by ferdii; 21-11-2008, 12:56.
              żaba, 1.3 16v 1993

Comment

szkoda ze nie ma toliusza on by dal wyczerpujaca odpowiedz

Zamieszczone przez silver30 Zobacz posta
                szkoda ze nie ma toliusza on by dal wyczerpujaca odpowiedz
                toliusz wracaj chlopie bo bez ciebie nasze hondy sie posypia
                Last edited by Sebulerbin; 04-04-2010, 00:07. Powód: brak uzycia opcji EDIT

Comment

Working...
                X