tylko pytanie czy obiawy skrzypienia sa caly czas nie zaleznie od predkosci czy tylko przy malych predkosciach? ogolem trzeszczenie i piski malych predkosci najbardziej wskazuje na dolna czesc wahacza zobacz: sworzen i tuleje czy nie sa juz zurzyte...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
lewe koło strasznie skrzypi przy wysiadaniu z samochodu
Collapse
X
-
Trzeszczenie słyszę przy małych prędkościach i na postoju,gdy ruszam kierownicą lub naciskam nadkole tylko gdy koła są w prawo skręcone. Sworznie wykluczam, luzów brak, poza tym są 'świeże'. Obstawiam jednak amor i jego okolice, gdyż ewidentnie przy lekkim nacisku( ugięcie kilka mm) jest pisk- wtedy na pewno nie rusza się dolny sworzeń chociażby. Górny wahacz wymieniłem, bo miał luz jednak trzeszczenie pozostało
Tuleje ? hmm nie zauważyłem luzu poza tym, która tuleja wykonuje ruch podczas obrotu kierownicą w miejscu na postoju ?
Comment
-
Temat skrzypienia rozwiązałem.
Zdjąłem koło wypiąłem końcówkę drążka i okazało się, że skrzypi przegub drążka kierowniczego ten pierwszy od strony przekładni, ale z prawej strony!. Wstrzyknąłem pod tą podłużną gumową osłonę kilka kropel oleju silnikowego do tego poruszałem dookoła całością i od tej pory cisza. Zobaczymy na jak długo...
Comment
-
Podepne się do tematu. Mi dziś powymianie kół, zaczęły skrzypić koła przednie podczas jazdy. Przycisnełem przy kole bok i podniosłem rękami ile się dało. Skrzypi góra-dół. Nie jak skręcam. Co to może być? Odgłos dochodzi gdzieś na dole koła. Jakim cudem to się przestawiło od zwykłego podnoszenia koła? odgłos to jakby guma z gumą, czy metal z gumą ocierał.
Comment
Comment