Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lewe koło strasznie skrzypi przy wysiadaniu z samochodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

tylko pytanie czy obiawy skrzypienia sa caly czas nie zaleznie od predkosci czy tylko przy malych predkosciach? ogolem trzeszczenie i piski malych predkosci najbardziej wskazuje na dolna czesc wahacza zobacz: sworzen i tuleje czy nie sa juz zurzyte...

Comment

Trzeszczenie słyszę przy małych prędkościach i na postoju,gdy ruszam kierownicą lub naciskam nadkole tylko gdy koła są w prawo skręcone. Sworznie wykluczam, luzów brak, poza tym są 'świeże'. Obstawiam jednak amor i jego okolice, gdyż ewidentnie przy lekkim nacisku( ugięcie kilka mm) jest pisk- wtedy na pewno nie rusza się dolny sworzeń chociażby. Górny wahacz wymieniłem, bo miał luz jednak trzeszczenie pozostało
      Tuleje ? hmm nie zauważyłem luzu poza tym, która tuleja wykonuje ruch podczas obrotu kierownicą w miejscu na postoju ?

Comment

ja bym obstawial sworzen wahacza pamietaj ze dzwiek jest przestrzenny, ewentualnie wada amorka badz wytarta guma od springa.. jak mialem ej9 w kazdej mialem podobny problem i zawsze okazywal sie sworzen

Comment

Nie napisałem, że kiedyś to trzeszczenie było chwilowe i przestało wymieniłem po tym sworzeń i dalej trzeszczało/trzeszczy. Nie wierzę, że sworzeń nagle jest walnięty tym bardziej, że jest to "555" i ma kilka tyś przebiegu

Comment

najlepszym rozwiazaniem bedzie jak pojedziesz na stacje kontroli i wezmiesz go na szarpaki .. nie jestem w stanie pomoc niestety

Comment

Temat skrzypienia rozwiązałem.

Zdjąłem koło wypiąłem końcówkę drążka i okazało się, że skrzypi przegub drążka kierowniczego ten pierwszy od strony przekładni, ale z prawej strony!. Wstrzyknąłem pod tą podłużną gumową osłonę kilka kropel oleju silnikowego do tego poruszałem dookoła całością i od tej pory cisza. Zobaczymy na jak długo...

Comment

o masz no to lepiej przed zima go wymienic tak dla spokoju ale kto bys ie spodziewal

Comment

Podepne się do tematu. Mi dziś powymianie kół, zaczęły skrzypić koła przednie podczas jazdy. Przycisnełem przy kole bok i podniosłem rękami ile się dało. Skrzypi góra-dół. Nie jak skręcam. Co to może być? Odgłos dochodzi gdzieś na dole koła. Jakim cudem to się przestawiło od zwykłego podnoszenia koła? odgłos to jakby guma z gumą, czy metal z gumą ocierał.

Comment

Ma ktoś jakiś pomysł, dlaczego nagle zaczęło skrzypieć w lokalizacji góra-dół? Co zmiana opon, czyli podniesienie koła ma z tym wspólnego? coś nie wskoczyło na swoje miejsce. Jezdze już pół roku nigdy nic nie skrzypiało.

Comment

Problem rozwiązany. Swożeń dolny ma luzy. Do wymiany.

Comment

Working...
                      X