Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amorki technix tył

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Amorki technix tył

Witam....

kupiłem niedawno na tył amorki technix-a do zawieszenia -40mm w civic 1.4 is 97r 3D bo markowe koni..itp kosmos cena. Technix-a na allegro wyglądały nieźle ale zaczęło mnie zastanawiać mocowanie kielicha on jest tylko wsuwany od góry na pierścien który mi licho wygląda......ten pierścień ma niby trzymać kielich następnie sprężyne a co za tym idzie ma amortyzować całe auto....pytanie czy to wytrzyma?????zazwyczaj kielich od trzymania sprężyny jest spawany do amorka.....a nie chciałbym przy kosmicznej prędkości zwłaszcza w zakręcie żeby sprężyna wraz z kielichem na amorku spadła na dół...mogło by to boleć
    co o tym myślicie???????
    Jeśli coś pomoże to tutaj jest strona amorków.....
    Last edited by marcin22-k; 04-07-2010, 16:52.

ale przeciez mozesz zalozyc te czesci co teraz masz w aucie na starych amorkach sam amorek tylko wymienic wiesz jak tak to zaprojektowali to tak ma byc nigdy nie slyszalem zeby komus stalo sie cos takiego jak opisujesz

Comment

ja będę wymieniał tylko amorki tylko sek w tym że do starych amortyzatorów jest kielich na stałe przyspawany.... a w nowych tylko nakładany na pierścień i jest dodatkowo luz
      ....

Comment

a to rzeczywiscie troszke problem spytaj moze ktos ma takie amorki jak ty i wtedy sie dowiesz jak to trzyma

Comment

[QUOTE=marcin22-k;117664]a nie chciałbym przy kosmicznej prędkości zwłaszcza w zakręcie żeby sprężyna wraz z kielichem na amorku spadła na dół...mogło by to boleć
          co o tym myślicie???????

Nic Ci nie spadnie ja miałem w poprzednim aucie amorki mts technik i tam była ta sama zasada z tym pierścieniem śmigałem tak 3 lata i nic z tego co wiem następny właściciel dalej jezdzi i nic mu się nie dzieje.Mam też paru znajomych co mają te amorki i żaden nie miał takiego przypadku że by mu coś odpadło pozdrawiam

Comment

Darkkrk....... a jakie były właściwości jezdne na tych amorkach????chodzi mi o twardość......

Comment

marcin22-k hmm... powiem Ci tak za tą kasę w porównaniu do innych marek typu H&R,eibach to nie ma co wymagać,twardsze są od serii ale nie jakieś betony w miarę komfortowe są ja z nich byłem zadowolony i moi znajomi też na pewno jak siądą mi amorki w mojej hondzie to zakupie mts albo ta technix

p.s zakładaj śmiało i śmigaj a na pewno poczujesz różnice

Comment

dzięki.....myślę że się sprawdzą......napisze wrażenia po pierwszej jeździe.....

Comment

Working...
                X