Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana końcówek drążków i geometria + amortyzatory - konieczność wymiany i ceny?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana końcówek drążków i geometria + amortyzatory - konieczność wymiany i ceny?

Witam.
    Coś stuka mi przy lewym kole i pojechałem dziś do mechanika na oględziny... Okazało się, co przeczuwałem, że jest luz na końcówce drążka. Okazało się także że lewy amorek lekko "wylał", prawy jest ok. ( ponoć mam jeszcze fabryczne amory Wymienialibyście wszystko na raz? Końcówki z wymianą + geometria to okolice 250zł. Z amorami to znacznie więcej. Czy jeśli wymienię obecnie końcówki i zrobię geometrię to potem przy wymianie amorów geometria mnie czeka jeszcze raz?

Dostałem info że amorki Kayaba to okolice 270zł sztuka ( innych nie polecał ), Końcówki okolice 40/50zł, i do tego dochodzi pełna geometria ( ponoć z tyłu też coś się robi ) za 120zł.... Całość z wymianą to będą okolice 900zł...

Co o tym sądzicie?
    Pozdrawiam - Orzełek

Geometria tylko przy wymianie końcówek. Jak robisz końcówki to od razu wymień 2. Polecam firmę 555 (three five). Koszt geometrii przód i tył to okolice 80 zł. Amorki Kayaba to dobry wybór.
    Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

amorki na allegro widzialem za 215 sztuka na przod a koncowki to koszt ja placilem za koncowki 555 plus wymiana obie strony plus zbieznosc za 180zł takze niedrogo a wymiana amorka za 30 zl sztuka takze cala taka operacja to koszt ok 700zł

Comment

Wymieniałem w maju dwie końcówki drążków 555 (zakup z przesyłką 105 zł - 2szt) po 20zł za szt plus zbiężność 45 zł, tuleje ( 6szt) wahaczy poprzecznych dolnych z tyłu wymiana po 10zł za szt. plus zbieżność 40zł.

Comment

Na razie wymienię te końcówki i zrobię zbieżność... Amorki myślę że wytrzymają jeszcze trochę:-) Na jesień pewnie trzeba będzie zmienić...
          Pozdrawiam - Orzełek

Comment

Working...
          X