Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zawieszenie tył

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zawieszenie tył

Hej, w moim Civicu po zimie siadł tył. Stan dróg którymi musiałem jeździć do pracy (60km w obie strony) był b.zły. Kiedy Honda stoi pusta widać że tył jest niżej o kilka cm. Ale jak siądzie z tyłu trzy osoby to siada dramatycznie.

Czy wystarczy kupić same sprężyny? Wolałbym żeby zawieszenie było bardziej twarde.
    Bardziej zależy mi na wyglądzie, rzadko ktoś siada z tyłu.

Co byście polecili? Cena jest ważna, oprócz tego mam inne wydatki.

to jak cena jest wazna to kup kompletne od angola pelno tego na rynku zmien ustaw zbieznosc i smigaj ,kolega ostatnio w radomiu kupil kompletne wachacze z amorami bebnami itp, za 500zl w super stanie
    sigpic

Comment

Kupiłem w hurtowni amortyzatory gazowe Kamoka za 125zł sztuka, z tym że korona na której osadzona jest sprężyna jest 2cm wyżej niż standardowo. Sprzedawca nie miał odpowiednich sprężyn, a wymiana była konieczna od zaraz więc mechanik założył nowe amortyzatory a sprężyny zostały stare. Założenie było takie że korona będzie wyżej o 2cm a sprężyny używane się obniżyły same z siebie więc będzie normalnie.

Wcześniej auto na tych sprężynach było za nisko, teraz jest za wysoko. Wygląda prawie jak terenówka, prześwit z tyłu między oponą (R14) a nadkolem wynosi 11 cm, co dziwne przód trochę się podniósł, jest 7cm prześwitu. Jeździ się dobrze, wymienione były też tulejki z tyłu ale nie mogę się już na to patrzeć.

Jakie dobrać sprężyny żeby wróciło do normy? I jaki u siebie macie prześwit z tyłu i z przodu?

Comment

Working...
      X