Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tylne zawieszenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tylne zawieszenie

Witam. Mam taki problem ponieważ jakies pół roku temu wymienilem całe tylne zawieszenie zostały tylko łożyska i wachacze pozatym cała reszta nowa i ostatnio zauwazyłem że tylne koła delikatnie sa ruchome w przód i w tył...mechanik mi podnosił auto i sprawdzał wszystko, stwierdził że nie ma mowy o żadnych luzach i motywował sie że honda ma jakieś niezależne tylne zawieszenie... czy cos takiego na prawde istnieje czy koleś po prostu nie ma o tym pojecia?proszę o pomoc

ale jak to zauwazyles?na podniku czy jakos inaczej?

Comment

pchając nogą

Comment

dla mnie troche dziwne nigdy czegos takiego nie probowalem pchac noga w kolo ale jak mechanik mowi ci ze nie ma luzow to chyba ma racje mozesz jeszce podjechac do kogos innego a to ze honda ma wielowachaczowe z tyłu to prawda na kazde kolo przypada po
        -jeden wachacz górny poprzeczny
        -jeden dolny poprzeczny
        -wachacz podlużny polaczony z wachaczem do ustawienia geometrii zawieszenia czyli jest tego troche razem 16 tulejek na 2 strony do wymiany

Comment

tak honda ma zawieszenie wielowahaczowe czyli nie zalezne. tzn ulozenie zawieszenia na lewym kole nie ma wplywu na prawe.
          ale jak ci te kola chodza?? w przod i w tyl czy jak??

Comment

tak dokładnie w tył i w przod

Comment

no to piasta...,lozysko...wymieniales?? nie szumi ci czasem

Comment

nie nic z tych rzeczy to widac jak wały wachacz porusza sie wraz z kołem

Comment

no to jak caly wachacz sie rusza no to luzy sa...,co to za mechanik ci sprawdzal
                  najlepiej na diagnostyke jedz...dasz 20zl i ci sprawdzi cale zawiecho

Comment

Working...
                  X