udało mi się dotrzeć do człowieka który miał podobny problem jak ja i kupił właśnie ten konwerter. niestety on w tym przypadku nie spełnia swojej roli. za słabo oczyszcza spaliny i kontrolka dalej się świeci. chyba pozostaje tylko kupić nowy katalizator...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
katalizator
Collapse
X
-
A czuć jakikolwiek spadek mocy poza wiadomym i wiążącym się z niedoczyszczeniem spalin smrodem?? Bo druga sonda wkręcona koło katalizatora jest tylko i wyłącznie w naszych modelach (6gen D14) diagnostyczną "check" się świeci jak katalizator pada i temu ona służy. Jest sygnalizatorem końca dni katalizatora. Logicznie myśląc właśnie po to ten cat-converter ma miejsce na tą sondę - brak odczytów z niej = świecenie checka. Poza tym druga sonda też zbiera informacje o mieszance spalinowej opuszczającej silnik - I'am I right?? Czy jest tylko diagnostyczna w D14 ??
Inna sprawa wywalając całkowicie kata (przelot zamiast kata) dajesz 2x flansze + rurkę i przed tym masz sondę. Na tym patencie check się nie świecił. Zrobił to nasz user Suruwa i mogę ci to jutro telefonicznie sprawdzić.Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
-
żadnych strat mocy nie czuję, przyspiesza bardzo ładnie. dzisiaj bez zająknięcia honda przejechała 600km i nie miałem problemów z osiągnięciem 170km/h. na mechanice to ja się zbyt nie znam i nie wiem dokładnie o co kaman. ale z tą kontrolką to jest różnie dziś np rano mi zgasła, a w drodze powrotnej z wawy znów się zapaliła. jeśli wstawienie zamiast katalizatora rurki i wkręcenie w nią sondy ten błąd kasuje to czemu przy tym kat konwerterze się świeci? powiedzmy że zrobię tak, że otworze katalizator wspawam w środek rurkę zrobię otwór na sondę to będzie wszystko cacy? czy muszę zawrócić puszkę tak żeby sonda była przed tym?
Comment
-
O konstrukcję tego ustrojstwa pisz na PW do Suruwy. Ja tylko wiem, że zamiast katalizatora wspawał przelot, ale czy rozbierał katalizator, czy tak jak napisałem rurkę z flanszami nie wiem. Robiłeś samodiagnostykę ?? Bo gadamy o katalizatorze a wcale nie od tego musi ci się świecić checkJak będziesz miał nr błędów to zidentyfikujesz czy to katalizator czy coś innego.
Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
-
witam.mam pytanie. mniej wiecej co jakis czas przy stalej predkosci zapala sie kontrolka check engine.po pewnym czasie znika i zapala sie znowu po jakims czasie.podpiolem do kompa i wyszedl blad P0420 catalyst system effieciency below tthreshold bank 1. mam pytanie czy to sonda czy katalizator do wymiany.( honda civic - 99 , 1.4 ) dzieki i pozdrawiamLast edited by Gość; 17-05-2010, 22:15.
Comment
Comment