co sądzicie o tym kolektorze i czy duzo jest roboty przy zakladaniu go???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kolektor 4-2-1
Collapse
X
-
podobno całkiem dobrze się sprawują sam o nie kiedyś pytałem ... czy dużo roboty ?? odkręcasz 11 śrub , jak ładnie pójdą to luks zakłądasz nowy przerzucasz sondę i po ptakach , ale pomyśl od razu o termoizolacji bo będziesz miał ukarop pod maskąVGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA
"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."
Soichiro Honda - Honda Corporation
-
A ja mam jedno pytanie. Gdzies juz podobny temat na forum był i tam jeszcze ktos radził zeby tasmą termoizolacyjną oklecic. I teraz moje pytanie jest takie: dlaczego np w civic'u 1.8 vti jest seryjny kolektor 4-2-1 bez zadnego zabezpieczenia od temperatury? No chyba ze sie myle w tej kwesti, to przepraszam.
Comment
-
Tutaj jest podobny temat o różnicy podanego kolektora i seryjnego 4-2-1 z d16z6, gdzie rozmowa została chyba wyczerpana.Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
-
Zamieszczone przez mumin13 Zobacz postadosłownie miesiąc temu kupiłem ten sam kolektor i powiem tak - różnica jest odczuwalna ale też przy 3 tyś obr robi sie bardzo głośny,wpada w taki rezonans metaliczny z tym że ja mam jeszcze tłumik końcowy VM, bez silencera jest masakra
podepne sie do tematu.
a czy jest jakiś sposób zeby wszystko to chodziło tak cicho jak w serii z katalizatorem???
jeżeli tak to prosze o odpowiedz.
pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez slawinio82 Zobacz postaa czy jest jakiś sposób zeby wszystko to chodziło tak cicho jak w serii z katalizatorem???
jeżeli tak to prosze o odpowiedz.
pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez Suruwa Zobacz postaWarto owinąć taśmą, poczujesz różnice, pod maską zrobi się trochę chłodniej.
Comment
-
Witam
skormnie uwazam ze nie warto owijac kolektor tasma termoizolacyjna ? dlaczego ? z prostego powodu .. w zimie nagrzanie komory silnikowej a zarazem nagrzanie wnetrza auta staje sie o wiele trudniejsze .. co za tym idzie szyby nigdy nie odparuja znaim dojade do pracy. Oczywiscie zgadzam sie ze czym chldniejsze powietrze przy dolocie to silnik lepiej pracuje , jednak warto pomyslec nad kompromisem i postarac sie doprowadzic powietrze ze zderzaka jakas pomocnicza rura oraz zabudowac stozek czy dolot jakas osłona. Wtedy w zimie cieplo i dolot dostaje zimne powietrze. Pozdrawiam
Comment
-
mam pytanie. jak bardzo odczuwala jest ta roznica przyspieszenia??? czy o wiele wzrasta spalanie?? i jeszcze jedno...ten kolektor ktory kolega pokazuje w tym temacie jest warty zakupu??? tez mysle nad 4-2-1 ale nie mam pojecia o co chodzi...nen kolekt (w temacie )kosztuje 360zl ..a czy sa tansze?? zazwyczaj tansze oznacza gorsze...
Comment
Comment