Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolektor 4-2-1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kolektor 4-2-1

co sądzicie o tym kolektorze i czy duzo jest roboty przy zakladaniu go???

1996r. D16Y8 127HP

podobno całkiem dobrze się sprawują sam o nie kiedyś pytałem ... czy dużo roboty ?? odkręcasz 11 śrub , jak ładnie pójdą to luks zakłądasz nowy przerzucasz sondę i po ptakach , ale pomyśl od razu o termoizolacji bo będziesz miał ukarop pod maską
    VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
    powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
    Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

roboty prawie nie ma wcale Odkrecasz stary kolektor zakładasz ten i po robocie. Radze odkręcać stary kolektor jak jest ciepły szybciej ci sonda odpusci jak bedziesz ja wykrecał
      A róznica po załozeniu kolektora 4-2-1 jest bardzo odczuwalna w przyspieszeniu

Comment

A ja mam jedno pytanie. Gdzies juz podobny temat na forum był i tam jeszcze ktos radził zeby tasmą termoizolacyjną oklecic. I teraz moje pytanie jest takie: dlaczego np w civic'u 1.8 vti jest seryjny kolektor 4-2-1 bez zadnego zabezpieczenia od temperatury? No chyba ze sie myle w tej kwesti, to przepraszam.

Comment

w seryjnych kolektorach masz oslone termiczna przy tych jej niema

Comment

Tutaj jest podobny temat o różnicy podanego kolektora i seryjnego 4-2-1 z d16z6, gdzie rozmowa została chyba wyczerpana.
            Napijmy się piwka
            Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
            Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
            Sprzedam części z EJ9

Comment

dosłownie miesiąc temu kupiłem ten sam kolektor i powiem tak - różnica jest odczuwalna ale też przy 3 tyś obr robi sie bardzo głośny,wpada w taki rezonans metaliczny z tym że ja mam jeszcze tłumik końcowy VM, bez silencera jest masakra

Comment

Zamieszczone przez mumin13 Zobacz posta
                dosłownie miesiąc temu kupiłem ten sam kolektor i powiem tak - różnica jest odczuwalna ale też przy 3 tyś obr robi sie bardzo głośny,wpada w taki rezonans metaliczny z tym że ja mam jeszcze tłumik końcowy VM, bez silencera jest masakra
                witam

podepne sie do tematu.

a czy jest jakiś sposób zeby wszystko to chodziło tak cicho jak w serii z katalizatorem???
                jeżeli tak to prosze o odpowiedz.

pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez slawinio82 Zobacz posta
                  a czy jest jakiś sposób zeby wszystko to chodziło tak cicho jak w serii z katalizatorem???
                  jeżeli tak to prosze o odpowiedz.

pozdrawiam
                  nie, zawsze będzie głośniej.

Comment

panowie ja mam kolektor 4-2-1 od kupienia auta.nigdy nie jezdzilem na seryjnym ale jak dla mnie to wcale nie jest glosno.
                    warto owinąć kolektor taśmą termoizolacyjną??jaki z tego efekt??dodam ze dolot mam seryjny
                    Last edited by Gość; 13-01-2010, 10:40.

Comment

Warto owinąć taśmą, poczujesz różnice, pod maską zrobi się trochę chłodniej.

Comment

Zamieszczone przez Suruwa Zobacz posta
                        Warto owinąć taśmą, poczujesz różnice, pod maską zrobi się trochę chłodniej.
                        dzieki za info.duzo tej taśmy trzeba?10metrów wystarczy?

Comment

10 metrów starczy na sam kolektor, na owinięcie całego myślę, że 15-20

Comment

Witam
                            skormnie uwazam ze nie warto owijac kolektor tasma termoizolacyjna ? dlaczego ? z prostego powodu .. w zimie nagrzanie komory silnikowej a zarazem nagrzanie wnetrza auta staje sie o wiele trudniejsze .. co za tym idzie szyby nigdy nie odparuja znaim dojade do pracy. Oczywiscie zgadzam sie ze czym chldniejsze powietrze przy dolocie to silnik lepiej pracuje , jednak warto pomyslec nad kompromisem i postarac sie doprowadzic powietrze ze zderzaka jakas pomocnicza rura oraz zabudowac stozek czy dolot jakas osłona. Wtedy w zimie cieplo i dolot dostaje zimne powietrze. Pozdrawiam

Comment

mam pytanie. jak bardzo odczuwala jest ta roznica przyspieszenia??? czy o wiele wzrasta spalanie?? i jeszcze jedno...ten kolektor ktory kolega pokazuje w tym temacie jest warty zakupu??? tez mysle nad 4-2-1 ale nie mam pojecia o co chodzi...nen kolekt (w temacie )kosztuje 360zl ..a czy sa tansze?? zazwyczaj tansze oznacza gorsze...

Comment

Working...
                              X