Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

woda w tłumiku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• woda w tłumiku

witam
    mam honde civic 1.4i sprowadzona z wloch zauwazylem ostatnio ze jak ruszam samochodem wylewa sie woda z wydechu , czy to moze byc spowodowane tym ze mam dziurke w wydechu mniej wiecej kolo katalizatora??

Moze. Woda normalnie tez zbiera sie w wydechu w taka pogode. Zimno, mokro, a rura sie grzeje. Gorzej jesli to nie woda tylko co innego. Sprawdź lepkosc i zapach cieczy.
    sigpic

Comment

a nie napisales czy na benzynie czy na gazie , bo jak masz gaz to wszystko jasne

Comment

Jest różnica temperatur i para się skrapla-obojętnie czy benzyna czy gaz
        ビートル ジョン

Comment

Prezes dobrze mówi jeśli nie profanowałeś Hanki gazem to woda w tłumiku oznacza tyle że katalizator nadal działa , bo to jest jeden z produktów reakcji katalizatora ze spalinami ( para wodna która się skrapla ) jak masz za dużo to sobie wywierć dziurkę w końcowym tłumiku niech zleci , a potem cyknij spawareczką , a jak masz jakiś ładniejszy tłumik pociągnij Hankę pare razy do odcinki co ma wylecieć to wyleci a co ma zostać wielkiej szkody Ci nie zrobi

PS . Jak nie masz kata to też będzie woda ale zdecydowanie mniej niż z nim ,
          Wniosek :
          Nie martw się tym , bo to naturalne

PS2. Jak zauważyłeś że Ci woda leci przy ruszaniu z tyłu? , to taki żarcik na koniec hehe bo myślę że sprawa wyjaśniona
          Last edited by kamil608; 27-12-2009, 17:38.
          Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Working...
          X