Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

katalizator

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• katalizator

Witam wszystkich.Jestem nowy i potrzebuje pomocy niby wszystko jest git
    ale katalizator wewnatrz sie topi spowodowane jest to prawdopodobnie zbyt
    wysoka temperatura spalania i oto moje pytanie co moze byc powodem
    zbyt wysokiej temperatury w ukladzie wydechowym

ostatnio gdzieś czytałem że przyczyną zbyt wysokiej temp. w katal. może być dostająca się tam niespalona benzyna z silnika. Przyczyną może być zbyt bogata nieszanka.

Comment

czy przyczyna moze byc sonda czy nie?
      a jezeli tak to moge zamienic ja na inna cztero zylowa czy to musi byc jakas
      specjalna do hondy

Comment

Zamieszczone przez pajak Zobacz posta
        Witam wszystkich.Jestem nowy i potrzebuje pomocy niby wszystko jest git
        ale katalizator wewnatrz sie topi spowodowane jest to prawdopodobnie zbyt
        wysoka temperatura spalania i oto moje pytanie co moze byc powodem
        zbyt wysokiej temperatury w ukladzie wydechowym
        A skąd wiesz że się topi? Zaglądałeś do niego?

Dopalanie mieszanki w układzie wydechowym jest powodem wzrostu temperatury. Może być temu winna sonda lambda oczywiście. A check engine Ci się świeci? Jak w ogóle auto pracuje?
        Jeśli masz 4-przewodową to taką musisz kupić, może być zamiennik NGK/NTK lub oryginał Hondy, chociaż ten drugi będzie pewnie bardzo drogi.
        Last edited by analyzer64; 09-12-2009, 10:27.

Comment

tak rozpolowilem go poniewasz cos zaczelo sobie latac myslalem ze moze jakis spaw puscil a tu psikus i okazalo sie ze w srotku jest potopiony dodam jeszcze ze ze na tym katalizatoze bylo zrobione jakies 20tys.a co do checka to mi sie zapala napszyklad po przejechaniu kilku dziesieciu kilometrow po autostradzie niedozwolona predkoscia aie jezeli jezdze przepisowo to wogule sie nie zapali.a ogulnie to auto smiga az sie prosi o wysokieobroty sprubuje tta sonde wymienic i dam znac czy cos jeszcze moze byc powodem

Comment

Zamieszczone przez pajak Zobacz posta
            a co do checka to mi sie zapala napszyklad po przejechaniu kilku dziesieciu kilometrow po autostradzie niedozwolona predkoscia aie jezeli jezdze przepisowo to wogule sie nie zapali.

No to dobry check, sam chciałbym takiego to bym jeździł przepisowo

A tak na poważnie to sprawdź sobie błędy. Temat o samodiagnostyce jest w manualach/instrukcjach. Tak sam z check'iem miałem w poprzednim aucie, jeżeli prędkość była bardzo duża (mniej więcej 150-170km/h) to wtedy zapalał się check engine, powodem była sonda lambda.

Comment

wymienilem sonde i problem z checkiem minol po przeciagalem troszke autko i nic sie nie zapala zobaczymy co dalej jezeli katalizator sie nie stopi to bedzie si .wielkie podziekowania za podpowiedz szerokosci zycze!

Comment

Working...
              X