Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cichy, sportowy układ wydechowy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cichy, sportowy układ wydechowy

Witam, mam takie nietypowe pytanie, a mianowicie (nie jestem specem w tej dziedzinie więc się będę wypowiadał prosto...) ogólnie wiadomo że założenie ,,sportowego” wydechu powoduje zwiększenie mocy silnika... Lecz jest on wtedy widomo głośny... Czy jest możliwe założenie układu wydechowego który zwiększy moc silnika lecz będzie albo niewiele albo wcale różniący się pod względem głośności od oryginalnego??? Jeśli jest ktoś zorientowany dobrze prosił bym o odpowiedz!!!

Masz na myśli cały układ wydechowy, pisząc "sportowy", czy tylko tłumik końcowy, który mocy praktycznie w ogóle nie daje?

Jeżeli ma być cicho to taki wydech, jako cały układ, musi się składać z tłumika komorowego a nie przelotowego. Tłumik komorowy, np. zrobiony na wzór OEMowego wcale nie musi być gorszy od przelotowego.

Comment

Tak kolego mam na myśli cały układ wydechowy!!! Właśnie interesuje mnie to by wie ustępował dodatkiem mocy jak przelotowy a był cichy niczym zwykły seryjny. Każdy by chciał podnieść moc, np przez dobry wydech, ale nie każdemu zależy by w odległości kilku km byc słyszalnym... Ile kolego taka zabawa może kosztować??? (żekomo ma on być do B18C4)

Comment

Dokładnych cen nie znam ale myślę że około 2000zł (strzelam), cena będzie odpowiednio wyższa jeżeli będziesz chciał robić wydech z kolektorem włącznie.

Comment

U mnie w mieście firmy robią to w granicach 1500-1700zł bez kolektora. Ale jak dobrze pokombinujesz i masz jakiegoś znajomego z giętarką i spawarką to zrobisz dużo taniej

Comment

Working...
          X