Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

krzywo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• krzywo

Witam. Jako że ja o mechanice mam niewielkie pojecie to pisze do fachowców. Panowie mam taki problem. Kiedy jade prosto, kółeczka wyprostowane, to kierownica jest lekko przekrecona w prawo! Co to jest?? jak to zwalczyc?? dodam ze to civic 1997 1.4 is 5d. Z góry dziekuje za pomoc

Cześć!
    Jeśli auto jedzie prosto mimo że kierownica nie jest wypoziomowana to jest ok - przy następnym ustawianiu zbieżności przypilnuj mechanika żeby kierownicę dobrze wypoziomował.
    Jeśli jednak ściąga auto w którąś stronę to od razu jedź na zbieżność i niech jeszcze dokładnie sprawdzą wyprzedzenie kąta zwrotnicy (pokaże to czy wahacze masz niepowyginane - generalnie chodzi o to, czy któreś koło w przedniej osi nie jest bardziej wysunięte do przodu).
    Pozdrawiam!
    Łukasz

Comment

Kolego jeśli chodzi Ci o sama kierownicę to jest źle założona. Odkręć srubę w kierownicy wyjedź na ulicę i zatrzymaj się tak abyś miał wyprostowane koła. Wtedy ją przykręć . Najlepiej weź sobie jakąś osobę aby Ci przytrzymała kierownicę jak będziesz ją dokręcał

Comment

Dzieki panowie, to juz wiem co i jak. Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez cysiek Zobacz posta
          Dzieki panowie, to juz wiem co i jak. Pozdrawiam
          daj znac czy sie udało przedstawic kierownicę jestem ciekaw
          sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Zamieszczone przez austin Zobacz posta
            daj znac czy sie udało przedstawic kierownicę jestem ciekaw
            Witam, przepraszam że dopiero teraz piszę. Wystarczyło zwykłe ustawienie zbieżności, co prawda zrobiłem to w ASO Opla bo w Hondzie mi powiedzieli że maja niesprawną aparature pomiarową Teraz kierownica jest elegancko prosta a samochód jeździ jak powinien Pozdrawiam

Comment

Ostatnio tez bylem na zbierznosci a raczej na jej sprawdzeniu (wynik perfect)
              Gosc ktory sprawdza moja Hanie powiedzial ze kierownica najczesciej jak jest skrecona to oznacze ze trzeba ustawiec zbierznosci
              i ze takie rzeczy dzieja sie przez nasze drogi bo po wleceniu w duza dziure mozna sobie niezle zbierznosc przestawic ja w poprzednim aucie po dojazdach na budowe musialem cala zbierznosc robic

Comment

cysiek a ile cię wyniosło ustawienie zbieżności?
                LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
                X