Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne brzeczenie (: Pomożecie???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwne brzeczenie (: Pomożecie???

Mam problem nie moge dojś co to jest przy 3 3,5 tyś obr.po dodaniu gazu wydobywa sie dzwiek drgającej blachy.Wczesniej mialem to samo byla to obudowa katalizatora luzno sobie drgala ,a teraz nie mam pojecia kazdy mowi cos innego HELP

jak dla mnie to osłona nad katem albo tłumik się obluzował, a najlepiej podjedź na kanał i sobie obczaj

Comment

a jak dla mnie to moze byc wszystko, nie wiem czy tak latwo to bedzie zdiagnozowac przez forum ale moze sie uda hehe

Comment

Zamieszczone przez bandzior020 Zobacz posta
        a jak dla mnie to moze byc wszystko, nie wiem czy tak latwo to bedzie zdiagnozowac przez forum ale moze sie uda hehe
        Dokładnie, raz miałem tak że na schowku jedna śruba się obluzowała i drgało. I tylko na pewnym przedziale obrotów :P Wpadał w rezonans :P

Comment

Chodzisz koło auta i obkładach go pięścią , lub gumowym młotkiem ( bez przesady) jak coś jest luźne to zacznie dzwonić. Typowe sprawy to uszkodzone tłumiki wewnątrz, spękana ceramika katalizatora, kamyki w osłonach rury wydechowej , odgniła osłona kolektora wydechowego.

Comment

samochód na kanał odpalić i ustalić stuki-stawiam ze to zaraz obok katalizatora..co do pukania mlotkiem ...mozna sobie puknać...w glowe...mlotek sie na wiele nie zda

ps
            sory za wyrazenie

Comment

Working...
            X