Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwny dzwiek z wydechu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dziwny dzwiek z wydechu

Witam.
    Kilka dni temu uslyszalem dziwny dzwiek wydobywajacy sie z wydechu tak gdzies z środkowej czesci. Dzwiek ten przypomina cos jak szlifierke lub ciecie boshem i zawzyczaj na 1, 2,3 biegu jak troszke obroty sie zamula.
    Wydech byl ogladany i zadnych przerdzewien ani dziur nie ma.
    Dziekuje.

Zamieszczone przez dziongo Zobacz posta
    Witam.
    Kilka dni temu uslyszalem dziwny dzwiek wydobywajacy sie z wydechu tak gdzies z środkowej czesci. Dzwiek ten przypomina cos jak szlifierke lub ciecie boshem i zawzyczaj na 1, 2,3 biegu jak troszke obroty sie zamula.
    Wydech byl ogladany i zadnych przerdzewien ani dziur nie ma.
    Dziekuje.
    Opukaj go , bo może jest wypalony w środku. Jak będzie pusty odgłos to do wymiany.

Comment

wszystko wskazuje na to ze katalizator sie posypal,jego rozkruszone elementy wprawione w ruch prrzy wyzszych predkosciach obrotowych powoduja dziwne dzwieki z ukladu wydechowego,wsun sie pod samochod i pouderzaj reka w katalizator

Comment

Koleś mi powiedzial ze moze to oslona termiczna tak halasuje?? czy to mozliwe???
        Samochod ma 8 lat chyba jeszcze za wczesno na wyczerpanie sie kata??

Comment

Zamieszczone przez dziongo Zobacz posta
          Koleś mi powiedzial ze moze to oslona termiczna tak halasuje?? czy to mozliwe???
          Samochod ma 8 lat chyba jeszcze za wczesno na wyczerpanie sie kata??
          U mnie dokładnie przy 3500 obr/min odzywa się osłona katalizatora. To ,że pobrzękuje osłona nie oznacza ,że kat ma już dość. W najbliższm czasie planuję założyć obejmę na tą osłonę, powinno pomóc. Zobaczymy.

Comment

stawiam na Katalizator....

Comment

Working...
            X