Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Syf z wydechu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Syf z wydechu

Cóż to jest? Za każdym razem jak to przemyję to pojawia się znowu :P, jakaś sadza? tłumik przeczyścić? Spotkał się ktoś z tym?
    abc.jpg

To jest olej albo woda.
    Postaw kogoś z tylu z jakimś papierem ,a sam wkręć motor pod odcinkę i przytrzymaj kilka sekund,od razu się dowiesz co to jest.

Comment

to są spaliny i rdza wymieszane z H2O. Jak byś wylał tę berbeluchę z tłumika to nie będzie brudzić. Masz instalację LPG? lub latasz po krótkich odcinkach? jak jedno z tych albo oba na raz, to tak będzie. Jak przejedziesz 100km/ z prędkością 120km/g to będzie sucho .
      Częsty widok w benzyniakach gdy rano po uruchomieniu tuż po starcie na zakręcie leje się jak z cysterny.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie mam lpg, odcinki po 4 km w miescie ;D czyli papierem umyje i bedzie git?

Comment

latając po 4km kondensujesz H2O w wydechu, to naturalne zjawisko, generujesz również H2O w silniku! tak że przy takich przebiegach dziennych zardzewieje auto od środka.
          Musisz zlikwidować przyczynę powstawiana H2O a nie skutki. W wydechu masz 3L wody. W silniku nie masz oleju a emulsję - mieszaninę oleju z z wodą.
          Zacznij jeździć tym autem, albo go sprzedaj.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Świetna rada, pokroju jak boli ręka to utnij rękę no ale dobra. Olej wymieniany tysiąc kilometrów temu, czyli jakieś 3 miesiące temu, może mniej, i już mam pół wody pół oleju? Skąd to się bierze? Przecież silnik jest w miarę szczelny :P

Comment

Spokojnie,najpierw sprawdź czy wywali wodę z wydechu,nie żałuj obrotów, krzywdy mu nie zrobisz.Woda w puszkach to nic niezwykłego,gorzej będzie jak to olej.
              Masz to LPG czy nie?

Comment

Ni mom el pe ga, to co, rozgrzać silniczek, i poprosić kogoś aby zatkał chusteczką wydech a ja mam na odcince 5 sekund trzymać?

Comment

Weź dziewczynę lub żonę i przejdźcie się do sąsiedniego miasta na zakupy lub kina i pomoże

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Comment

Niczego nie zatykaj,tylko złap troche tego syfu,możesz tez skierować na plot sąsiada ,obojętnie byle by było widać.Mozesz tez rzeczywiście zrobic sobie runde i wysuszyć jeśli to woda,oleju natomiast się nie pozbędziesz w ten sposób.

Comment

...nie rozumiemy się, tzn nie rozumiesz istoty problemu...
                      rada była inna, taka:
                      Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                      Musisz zlikwidować przyczynę powstawiana H2O a nie skutki.
                      przyczynę, chodzi o przyczynę...
                      Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
                      Świetna rada, pokroju jak boli ręka to utnij rękę no ale dobra
                      nie , nie, jak boli ręka to w życiu nie odcinaj ręki, nie szalej... myśl, ... zlikwiduj przyczynę od której boli ręka!!! wtedy nie będzie boleć ręka. Tak? rozumiemy, ...przyczynę problemu bólu likwiduj nie rękę!

odcinki po 4 km w miescie
                      to jest przyczyna ... rozumiemy??
                      Zlikwiduj tą przyczynę i moja rada taka była "zlikwiduj przyczynę"

a Ty co robić chcesz...?
                      czyli papierem umyje i bedzie git?
                      chcesz usuwać skutki !? ...
                      Możesz tak myć cały rok! i gówno to da!
                      Zrób coś... co spowoduje byś nie musiał wycierać! - to jest moja rada! .

Czy rozumiesz zjawisko które zachodzi przy takich przebiegach jak 4km?? Jak zrozumiesz dlaczego gromadzi się woda w wydechu i silniku (w mniejszej ilości oczywiście) to zrozumiesz że wycieranie nic nie da.
                      Zatem co zrobić, aby nie wycierać i dupka była czysta?
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

30km starczy na wyczysczenie? Bo na dzialke bede jechal.

Co ja poradze, takie mam trasy, czasami dalej, nie będe sprzedawał samochodu bo z wydechu brzydko wyglada...
                        Last edited by magicrod; 24-05-2017, 15:24.

Comment

30km powinno starczyć po warunkiem że jazda nie będzie emerycka. Skoro pluje z wydechu, to nie zrobiło się od 1 czy 5 wyjazdów, taki stan rzeczy (jazda po 4km) jest utrzymywany od dawna, czyli tak dużo już wody jest w wydechu końcowym że się przelewa, przy ciśnieniu gazów wylotowych porywane są cząstki wody które wypełniają połowę puszki wydechu.
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

To dlatego tak fajnie brzmi na obrotach , a tak serio, to co ja mam poradzić oprócz robienia tras? Nie będę jeździł w koło domu przez godziny, i marnował paliwa, da rade jakoś to usunąć samemu?

Comment

Nic z tym nie zrobisz przy takiej konstrukcji układu wydechowego ,zakładając oczywiście ze to woda.
                              Ludzie wiercą sobie otworek w najniższym punkcie puszki tłumika,stary sposób taryfiarzy,ale to przy dobrym dwuwarstwowym ,aluminiowanym tłumiku jest trochę niszczycielskie.

Comment

Working...
                              X