Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie kolektor wydech 4-2-1 + ssacy d15z6

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie kolektor wydech 4-2-1 + ssacy d15z6

Witam
    Mam takie pytanie czy warto jest zakladac kolektor 4-2-1 z nierdzewki chinczyk od jarusnet i kolektor ssacy z d15z6 do silnika 1.4? Czy da to wieksza moc? I czy cos po drodze trzeba jeszcze robic? Prosze o odpowiedz

Poczytaj na forum... Duzo jest w tematach kolektorow napisane...

O 4-2-1 sie nie wypowiadam bo nie mialem, ale w D14Z2 mialem zalozony ssacy z D15B7 (ponoc lepszy a na pewno tanszy) i roznice odczulem... Nie bylem robic pomiarow przed ani po zmianie ale moje odczucie bylo dosc wyrazne...

Jak zrobisz ssacy do tego 4-2-1 i porzadny wydech to spokojnie poczujesz przyrost mocy.... Nie bedzie to szatan ale bedzie lepiej.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Mhm ok a powiedz mi czy katalizator wycinales? Czy to cos daje? Bo jezeli sie wytniw to wiadomo przegladu nie przejdzie legalnie

Comment

Mi sie katalizator rozsypal wiec zastapilem go strumienica w obudowie kata. Ja dodatkowo mialem druga sonde wiec musialem sie bawic w emulatory itd.... Z przegladem niemialem problemu bo 1 ze strumienica wygladala jak katalizator a 2 ze nigdy mi nie robili analizy zpalin na badaniu technicznym. A nawet jesli by robili to na gazie chyba nie powinno byc z tym problemow (tak mi sie zdaje).
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

A czyli wlasnie jeszcze wroce caly wydech czy koncowy trzeba zmienic? Bo mam wszyatko seryjne nic nie bylo ruszane

Comment

Jak robić wydech to cały trzeba. Zwiększyć nieco średnicę. Sam końcowy poza dźwiękiem nic nie zmieni.

Tapatalk just kicked in Yo!
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2

Comment

Pierwszy podstawowy mod w 1.4 to kolektor dolotowy.O przegląd nie ma się co bać,bo te katy potrzebują bardzo wysokiej temperatury żeby działały, a przy pomiarach na stacji i tak jej nie ma.

Comment

To ostatnie pytanko jak zaloze ssacy od d15 twn kolektor 4-2-1, bez wycinania kata zmieni mi to cos w sensie moc ? Bo jezwli bym mial robic caly wydech to tak srednio mi sie to oplaca jak widze bo mam dobry

Comment

Oczywiście że zmieni. Wiadomo że z kompletnym wydechem by było coś lepiej.

Tapatalk just kicked in Yo!
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

A co do uszczelki zaleca sie wymienic na nowa czy zostawic stara od ssacego? I czy to pozniej trzeba stroic czy nic nie potrzeba? I wlasnie jak to wyglada zaleca sie owiniecie bandazem ten kolektor 4-2-1 ?

Comment

Zamieszczone przez daro96 Zobacz posta
                      A co do uszczelki zaleca sie wymienic na nowa czy zostawic stara od ssacego? I czy to pozniej trzeba stroic czy nic nie potrzeba? I wlasnie jak to wyglada zaleca sie owiniecie bandazem ten kolektor 4-2-1 ?
                      na ssącym z b7 + wydechem komp se poradzi z korektą map
                      a uszczelkę pod ssącym mus zmienić , ,jest kanał wodny na 90 % będzie leciało ,
                      i na bank porozrywa się
                      powodzenia ze skrobaniem na głowicy
                      sigpic moje autko D16W4VTEC
                      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Ok dzieki wszystkim za pomoc juz wiem na czym stoje na dniach bede sie bawil

Comment

Jak chcesz tam dłubać częściej,to od razu ukaj temcznej,jest wielorazowa.
                          Pod przepustnicę też by się przydała.

Comment

O wlasniw i teraz jeszcze pytanko, czy te uszczelki mam kupowac pod 1.5 czy pod 1.4? I jakbys mogl polecic gdzie takie obie uszczelki bym dostal to by bylo super

Comment

Ja polecam: jdmshop.eu
                              Zawsze byłem zadowolony z zakupów.

Comment

Working...
                              X