Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłumik sportowy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tłumik sportowy

Cześć, chciałem zapytać czy sportowy tłumik WM Sport jest w miarę dobrym tłumikiem sportowym ?

https://racingstreet.pl/tlumik-sport...er-p-5536.html głównie o takim myślałem do mojej D14Z2 1.4 iS, czy taki tłumik ma w miarę fajny odgłos bassowy ? i nie zerdzewieje od razu po użytkowaniu miesiąca :P
    Albo jakie polecilibyście mi do mojego samochodu Civic VI EJ9 D14Z2 1.4 iS 90KM tłumik sportowy z fajnym agresywnym dźwiękiem tak do 200 zł ?

Zrób przelot, dolot i stożek to zyskasz na mocy coś i dzwięku, a te wszystkie wm drą ostro jape więc jak wolisz Z trwałością słabo takze.

Kiedyś chciałem do D13B2 to wsadzić, ale na szczęście skutecznie wybili mi ten pomysł
    Last edited by Czaras; 24-06-2015, 13:40.
    ,,Co Dwa wałki to nie jeden''

Comment

Zamieszczone przez Czaras Zobacz posta
      Zrób przelot, dolot i stożek to zyskasz na mocy coś i dzwięku, a te wszystkie wm drą ostro jape więc jak wolisz Z trwałością słabo takze.

Kiedyś chciałem do D13B2 to wsadzić, ale na szczęście skutecznie wybili mi ten pomysł
      Odpuść WM, rdzewieją, drą jape i jak dla mnie pierdzą, ale jak kto lubi. Też miałem ten plan co Czaras ale odpuściłem czytając negatywne opinie o nich...

Co do tłumików... słyszałem dopre opinie o Proexsie:
      https://saiti.home.pl/final/index.ph...ath=68_151_234
      Albo Oem looki M-tech ale nie wiem gdzie i u kogo to szukać. Ogólnie jeśli chcesz zyskać tylko dźwięk to sam tłumik da ci połowe sukcesu, pomyśl jeszcze o dolocie. Najlepiej było by wstawić 4-2-1

Tutaj jest film na temat tego RM co wrzuciłeś u siebie:

a tu Proex vs WM

Dla mnie Proex wypada lepiej ale kwestia gustu
      Last edited by m_isie_k; 24-06-2015, 14:03.
      sigpic
      Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
      Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy

Comment

Osobiście wybrałbym Twin loopa OBX Obecnie mam Proex przelotowy 2" i nie narzekam. Jak ma być cicho to jest cicho, jak ma być głośno to jest głośno. Polecam tłumik od nich. Dopasują Ci nawet dźwięk na podstawie filmiku z neta

Comment

Drogie te części tuningowane...

Comment

Zamieszczone przez Czaras Zobacz posta
            I w taki sposób podniosłeś moc w 1.3 lub 1.4 ? Bardzo chciałbym zobaczyć wykres z hamowni przed i po zrobieniu przelotu w wolnossącym silniku małej pojemności... w końcu by się skończyło to wypisywanie głupot w internecie ...

Kolego Damian tłumików marki WM sport trzymaj się z daleka. Podobnie jak pseudo mugenów z silencer'ami itp. Na tanio możesz zrobić sobie kolejną pierdzącą z daleka hondę i tyle. Jakikolwiek normalny sportowy tłumik końcowy bedzie zaczynał sie od 200zł w górę. Godnę uwagi będzie np. RM Motors, Montii, Ulter
            Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

https://saiti.home.pl/final/index.ph...product_id=704 tego zakupię tylko nie wiem jaką średnicę wybrać, seryjną czy może inną ?

Comment

kolegą zajmujący się strojeniem samochodów rowniez sportowych i rajdowych kiedyś wspominał mi ze od wszelkich tłumików "sportowych" z dala się trzymać bo nic nie dają poza dźwiękiem..raczej hukiem.lepiej sobie założyć tłumik od mocniejszej wersji danego samochodu..np masz d16 to włożyć od b18
                Mój szarak

Comment

Witam, zastanawiam się nad kupnem końcowego tłumika od firmy Proex ale po obejżeniu tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=J8b2ECEZvxk to zaczynam się zastanawiać czy na pewno jest dobrej jakości. Jak sądzicie? Miał ktoś kłopot z tłumikami proexa?

Comment

Film z 2011... Mialem Proexa i z tego co wiem pozniej nowy wlasciciel na nim jezdzil i nic sie nie dzialo.
                    The 1st. - EJ9
                    The 2nd. - ES7
                    The 3rd. - FD7
                    The 4th. - CU2
                    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Ja mam końcowy proexa od 2013 roku i nic się nie dzieje

Comment

Zamieszczone przez Avenger85 Zobacz posta
                        I w taki sposób podniosłeś moc w 1.3 lub 1.4 ? Bardzo chciałbym zobaczyć wykres z hamowni przed i po zrobieniu przelotu w wolnossącym silniku małej pojemności... w końcu by się skończyło to wypisywanie głupot w internecie ...
                        taa.. Twoim zdaniem przelot i dolot nic nie dadza? Bardzo ciekawe naprawde.. Wszyscy tak robią więc jest to czymś poparte,ale coz.. Posiadasz internet,poczytaj, popatrz na wykresy i nie pisz farmozonów. U siebie tego nie robiłem w 1.3, bo wolałem kupić b16
                        Last edited by Czaras; 05-04-2016, 11:12.
                        ,,Co Dwa wałki to nie jeden''

Comment

Marios, film jest z 2011 roku to raz. Dwa - teraz mamy tłumiki z pełnej nierdzewki, więc takie coś się nie stanie. Trzy - o tej sytuacji dowiedzieliśmy się od osób trzecich, które nas poinformowały, że taki film jest w sieci. Właściciel słowem się nie odezwał, nawet gdy do niego pisaliśmy - zero odpowiedzi. Podejrzewamy, że to chyba igraszki konkurencji, bo serio - cały proces technologiczny przetrzepaliśmy po obejrzeniu tego filmu i skwitowaliśmy "to wymysł, niemożliwe".

Jak coś takiego stanie się u Ciebie to obiecuję, że przyjadę, wymienię tłumik na nowy i jeszcze oddam kasę za poprzedni Totalnie niemożliwe przy nierdzewce

Comment

Pytanie mam do użytkowników samochodów posiadających tłumiki sportowe czy też dające lekki pomruk. Co wsadzić żeby nie darło ryja a dawało przyjemny dźwięk. Posiadam silnik 1.5 vtec eco. Ktoś tu wspominał o wsadzeniu silnika z mocniejszej wersji. pytanie co da wsadzenie tłumika z 1.6 czy 1.8 do 1.5 ? bo tłumik wciąż nie jest sportowy. Proszę o opinie

Comment

Chcesz tanio i dobrze? To środkowy weź od 2.2 diesel,znajdź na Allegro,każ upitolić rury które nie sa Ci potrzebne,a poza tym gniją i zwiększają koszt przesyłki.
                              Ta tutka to Aluminiowana Futaba,w środku niezniszczalna,po przetarciu szmatą z benzyną z wierzchu wyglada jak nowa.
                              Do tego Tak jak pisał Mixturant,znajdź twin loopa i pospawaj to na dwóch calach.Może OBX tani nie jest,ale jest do jazdy z rodziną i do zwalania tynku jak depniesz.Jedzie jak trzeba i nie musisz stawać przed wyborem czy chcesz mieć mocniejszy dół czy górę,ja na codzień zapinam piątkę i jadę za wszystkimi jak nie ma gdzie wyprzedzić,a jak trzeba to wióry lecą.
                              Na aucie też siedzi odpowiednio,da się staba wsadzić i wygląda w miarę zacnie ,a nie jak rynna jakaś.

EDIT: Coś takiego https://allegro.pl/honda-accord-vii-...074549134.html
                              Last edited by m26; 03-05-2016, 21:39.

Comment

Working...
                              X