Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zatkany katalizator - objawy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zatkany katalizator - objawy?

Czy wie ktos moze jakie sa objawy zatkanego katalizatora?
    Moj ma juz ponad 10 lat i zastanawiam sie nad jego usunieciem bo juz chyba pora na to po tak dlugim okresie.

jak jest bardzo zuzyty to bedzie kopcil bardzo

Comment

kat

z tego co wiem katalizator po 7 latach nie spełnia swoich funkcji i powinno się go wymienic ale kto to robi jak chcesz to usuń kata i tyle ale nie myślę że będzie on zapchany

Comment

Podstawowe objawy zapchanego katalizatora to przerywanie pracy silnika tzw krztuszenie się i brak mocy. Może być też nieprawidłowa wartość spalin ale sam tego nie sprawdzisz, spotkałem się też z problemami z zapalaniem samochodu spowodowane zapchanym katalizatorem oraz zwiększonym zużyciem paliwa.

Comment

Spalanie mam w normie i z odpalaniem tez nie mam problemow ale czasami podczas przyspieszania w okolicach 3-4 tys dostaje takiego lekkiego muła jakby go cos wlasnie przytykalo.

Comment

no a ja wlasnie spalania nie mam w normie z odpalaniem 0 problemow i robi mi sie tak samo jak u kolegi wyzej ze dostaje czasem tego mula przy 3-4 tys oborotw

Comment

U mnie objawiło się to spaleniem 2 sond lamba, zanim ktoś wpadł na to że to wina katalizatora.
              Sondy - jedna oryginalna, druga NGK.

Comment

Objawem zatkanego kata jest duszący smrud z wydechu,brak mocy.mozesz przyłożyć reke do wydechu ale ktoś musi trzymac wyższe obroty i sprawdzić czy nie wylatują resztki katalizatora.

Comment

Miałem kiedyś "wydmuchany" katalizator w Fordzie.Objawy to spadek mocy,nieco większe zużycie paliwa i głośniejsza praca układu wydechowego.Chciałem założyć strumienice ale Ford został sprzedany.Na przeglądach analizator spalin nie wykrywał niedopuszczalnej dawki tlenku węgla.

Comment

Working...
                  X