Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana tłumików

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana tłumików

Siemanko nie jestem tu nowy tylko mam nowy nick bo poprzedni mi się nie chciał wczytać.A mam pytanko bo muszę wymienić tłumik środkowy i końcowy bo już jest nie do wytrzymania a na allegro znalazłem cały zestaw oba tłumiki i wszystkie akcesoria do nich wraz z pierścieniami za 270 firmy POLMOstrów. Gdzie ten sam zestaw bosal wycenił mi tłumikarz na koszt ok 400zł. I jestem ciekawy czy już może ktoś używał tłumików tej firmy bo necie są oczywiście i negatywy i pozytywy

Moim zdaniem nie warto oszczędzać. Poczytaj troche na necie, na forach i kup coś lepszego a dłużej będzie Ci służyć. To Hania, nie oszczędzaj na niej Odłóż troche siana i zrób cały przelotowy ja też planuje ale dopiero na wiosne, jak patrze na ceny to cos koło 3,5tys mi to wyjdzie ale będzie igiełka hehe

Comment

ja mam koncowy polmostrow ale mam lpg wiec o wiele wiecej pary wodnej jest w układzie wiec co za tym idzie szybsza korozja i wytrzymał mi ponad 2,5 roku teraz przed zima go zmienie bo juz robia sie nieszczelnosci

Comment

Coś niska ta cena jak za bosala. Sam końcowy to koszt ok. 300zł. Środkowy ok. 260zł (Inter Cars). Pisałem do zakładu specjalizującego sie w tłumikach w moim mieście to napisał mi koleś że końcowy 330zł, środkowy 300zł ( założenie 70zł). Asmet 270zł+215zł i że to jakośc bosala a cena niższa i dlatego poleca go. Ja te same tłumiki asmet na allegro znalazłem za 179zł+139zł. https://allegro.pl/tlumik-wydech-tyl...636425406.html
        Cena jak dla mnie podejrzanie niska patrząc na ich cene albo innych firm/stron. Inters Cars chce 252zł i 207zł.
        Z tego co wyczytałem to asmet ma płaszcz 2 warstwowy a bosal niby 3-4 warstwowy. Co brać? Zależy mi żeby tłumik był możliwie jak najcichszy.

Teraz mam tłumiki Izawit od początku tego roku. NIGDY więcej tego SYFU!!! Końcowy od zakupu z wadą fabryczną. Hałasuje jakby był dziurawy lub miał coś luźne w środku albo był pusty a środkowy pękł po 2 miesiącach od założenia (puszka, nie spawy!!). Producent na swojej stronie chwali się, że daje 2 lata gwarancji, zgłosiłem sprawę pół roku temu i do teraz nic. Mój poprzedni (też "tani" wydech) wytrzymał 4 lata, zanim spawy na środkowy zaczęły rdzewieć i pękać, koncowy był jeszcze ok ale komplet wymieniłem. A teraz z tym syfiatym izawitem pod autem nie da sie wyjechać w żadną trasę, tak buczy i hałasuje.

Ma ktoś doświadczenia z Asmetem?

Comment

Ja mam końcowy z Asmetu. Był już włożony jak kupiłem auto. Nie wiem jak długo jeździł przede mną. Ale ja już jeżdżę ponad półtora roku. Zrobiłem już 30kkm i ani nie rdzewieje ani nie buczy, Pęknięć też nigdzie nie widać. Wszystko wydaje się OK.

Pozdrawiam
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2
          ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
          X