Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pęknięty kolektor

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pęknięty kolektor

IMG-20120529-00471.jpg

cóż począć? spawanie raczej chyba nieopłacalne, jako że jest to tymczasowe rozwiązanie. z tego co widziałem, to katalizator jest na stałe przymocowany do kolektora, co może niestety skomplikować sprawę pod względem kosztów. uffffffff, a myślałem, że już będzie dobrze

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Ja z dokładnie taką awarią poradziłem sobie przez wymianę kolektora na inny, w moim przypadku bez katalizatora pochodzący z d16z6, a ten pęknięty można sprzedać za 150-200zł na skupie katalizatorów o ile sam wkład nie jest uszkodzony. Wady takiego rozwiązania - możliwy rezonans na wydechu i możliwe kłopoty przy badaniu technicznym, ale nie ma takich problemów żeby nie dało się ich rozwiązać (czyt. dodatkowy tłumik przelotowy i dobra gadka/trochę szczęścia/cokolwiek na badaniu).

Comment

a ile to problemu go pospawać, z tego co widze to jest żeliwny, potrzebny bedzie drut żeliwny bądź elektrody żeliwne ( zależy od rodzaju spawarki) , sfazowac pękniecie, nagrzac go do ok 400st. celsjusza i spawac a potem tylko zakładac, na upartego mozna magiem pospawac zwykłym drutem ale na to żadnej gwarancji nie daje

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

już mam pospawane dzięki za odp.

Comment

Niedługo pęknie znowu, one tak mają

Comment

jak pęknie, to wtedy już wymienię na inny i wywale katalizator także od razu możecie mi napisać jak to zrobić i co potrzeba kupić

pozdrawiam.

Comment

ale co jak kolektore odkręcić klucz nasadka troszke odrdzewiacza na śruby od razu nową uszczelkę kolektora

Comment

Working...
              X