Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

B18C4 wycięcie zwężki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• B18C4 wycięcie zwężki

witam.
    mam pytanie do ludzi znających temat OEM-wego układu wydechowego B serii 4-2-1.
    jak wiadomo w miejscu gdzie kolektor przechodzi 2 w 1 ( przed sondą ) występuje zwężenie.
    krążą teorie ( według znawców B serii ) że usunięcie tego zwężenia podniesie moc silnika.
    w chwili obecnej moja hanka po lekkich modyfikacjach układu dolotowego i wydechowego wypluła na hamowni 182HP
    czy wycięcie owej zwężki pozwoli mi się zbliżyć do 190 hp ?
    czy ktoś to wyciął i odczuł różnicę lub czy ktoś zastosował ostatnio popularny na allegro i sklepach net'owych kolektor pozbawiony tego zwężenia ?

a jeśli tak to czy zbliżenie się do 190hp wymaga strojenia ? ( kalibracji map wtrysku )
    Civic VTi B18C4 182 HP

zwęzke to ja wycinałem ale tuz przed łączeniem sie z rurą czyli tam gdzie 2 przechodzi w 1 i wiem ze róznica w srednicach jest duza, a tu gdzie mówisz to nie kojarze zwęzki, nie wiem jak auto chodziło bo to komus robiłem i było po kapitalce takze nie było pałowania, kumpel który jezdzi we WPP tez ma tą zwezke usunietą ale czy aż 8KM podniesie to nie wiem, ale chyba braknie, a jesli auto jest podłubane i juz tyle masz to stojenie tez mu jeszcze pomoże i kilka Nm i KM dojdzie ale to juz zapytaj łukasza na www.hondatuner.pl

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

sebastanlec no właśnie chodzi mi o to miejsce gdzie 2 przechodzą w 1. rzecz w tym, że japońscy inżynierowie, którzy to projektowali idiotami nie są i z jakiegoś powodu tą zwężenie sie tam znalazło .... okazuje sie, że każdy kto je usunął nigdy nie potwierdził pozytywnych efektów... przeważnie w raz ze zwężka było dłubane coś więcej, a mnie interesuje samo zwężenie.
      bo na razie to wynika, że to taki mit wśród fanów B serii : "wytnij zwężkę przybędzie mocy" ja nie chce wycinać czegoś co fabryka wstawiła bez pewności
      Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

Working...
      X