Co powinien zawierać zestaw z tłumikiem środkowym oraz z tłumikiem końcowym. Chodzi o śruby, gumy mocujące, itp. Muszę kupić taki zestaw i nie wiem na co zwrócić uwagę a na allegro bywa różnie. Czy trzeba sugerować się firmą, która produkuje takie tłumiki? Coś godnego polecenia?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tłumik środkowy + tłumik końcowy
Collapse
X
-
Ja dwa lata temu kupiłem zestaw dwóch tłumików firmy ferroz wraz z zestawem montażowym. Za wszystko łącznie z wysyłką wyszło mi niecałe 400 PLN. W zestawie montażowym jak sam napisałeś były gumy mocujące, uszczelki i jakieś tam śruby.Ale tak sobie myślę, że jak przy montażu będzie czegoś brakowało to mechanik może jedną śrubkę gratis dorzuci :-)Była Honda Civic MB2, D14A8, 1997. Jest Toyota Avensis T25 Liftback 2.0, 1AZ-FSE, 2003
Moja czerwona strzała
Comment
-
jak wymieniałem tłumik końcowy to miałem taki problem że nie mogłem dostać odpowiedniego tłumika, wiem że różnią się mocowaniem tłumiki do civica 1.4i rocznik 98 3D. i przy zakupie warto dobrze się zorientować jaki tłumik końcowy mamy. nie wiem jak to jest z dalszą częścią tłumików.
Comment
-
jestem świeżo po wymianie więc może komuś się to przyda. Zestaw montażowy obydwu tłumików do Cvica 1998 Hatchback 5D powinien zawierać
- 4 małe wieszaki
- 2 duże wieszaki
- 2 pierścienie uszczelniające
- 4 śruby ze sprężynami do połączenia tłumików
Polecam zestaw Bosala. Przy kupnie tłumika, trzeba dobrze patrzeć, bo jest różnica w mocowaniach do wersji 3D i 5D
Comment
-
a co powiecie o tym tlumniku bo musze jakis sobie sprawic
Comment
-
Comment
Comment