Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Supersprint i co dalej ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Supersprint i co dalej ?

Witam. Mam do Was taki pytanie - w swojej Hani d14a4 posiadam tłumik koncowy SuperSprint
    Coś takiego:

Siamo spiacenti, l'indirizzo che hai digitato potrebbe non essere corretto o la pagina potrebbe non essere più disponibile.

Co można o nim powiedzieć , Jaki to rodzaj tłumika?

Tak sie składa że ostatnio zauważyłem u siebie pęknięty kolektor (seria), pomyślalem o wymianie na 4-2-1 jakis taki allegrowy za 300zł. Co zrobić z katalizatorem ? usunąć od razu? wstawić przelotowy? Jeżlei macie namiary na przelotowy w puszce od kata podzielcie się , najlepiej dostosowany pod ciffa. Środkowy mam chyba seria bossal.

Jezeli szukasz czegos zamiast kata to masz tu aukcje: https://allegro.pl/zamiennik-tlumik-...976362500.html dzis wlasnie zmienialem u siebie caly wydech poczawszy od tego zamiennika kata przez srodkowy i koncowy seryjny. Zaleza tego kata jest to ze posiada wewnatrz lekka zwezke ktora wycisza jego prace i żeby nie było charakterystycznego rezonansu w okolocach 3.000 rpm. Mozesz zerknac na inne aukcje tego uzytkownika posiada caly zestaw wraz z uszczelkami jak i strumienice w obudowie kata i takie same katy tylko 42cm ale w swojej powines miec taki jak ja 39,5cm

Comment

tylko wlasnie nie wiem co do konca wsadzic w miejsce tego kata, ten co ty podajesz wydaje mi sie ze to jest jak zwykly tłumik a to ze jeszcze wycisza dla mnie to nie do konca zaleta. O strumienicach różnych rzeczy sie naczytałem i mam mieszane uczucia. zostaje jeszcze przelotowy ale nie znalazlem dostosowanego do ej9 tylko te do których trzeba spawac uchwyty a troche nie chce mi sie z tym bawic. no i koniecznie w puszce do katalizatorze. A sonda jest w d14a4 tylko w kolektorze ? czy w katalizatorze tez?
      Last edited by davidcom; 29-12-2011, 21:57.

Comment

Tego niewiem ja mam d14a3 w sumie z roku 97, musialbys wejsc pod auto i sprawdzic czy masz sonde w kacie, jezeli chcesz sam tlumik przelotowy w obudowie kata to dam Ci namiary na firme ktora ma to za ok 150zl choc beda i tak polecac Ci z owym wyciszeniem lecz wybor nalezy do Ciebie .KADEX (www.kadex-tlumiki.pl) Skąd:częstochowa Numer GG:9667327
        Mozesz zadzwonic do goscia do ktorego wczesniej dalem Ci aukcje i zapytac czy on Ci nie zrobi zwyklego tlumika przelotowego w obudowie kata bo tez taka opcja wchodzila w gre jak do niego dzwonilem

Comment

Working...
        X