Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Strumienica 1.4i 75

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Strumienica 1.4i 75

Czesc!

Czy zalozenie takiej strumienicy:

polepszy dzwiek i bedzie pasowal elegancko do seryjnego wydechu?
    Czy takie cos elegancko sie skreci do zestawu?

Nie wiem, nie znam sie, jak cos to bijcie.

Pozdro

Strumienicę sobie odpuść - tłumik przelotowy, np. AWG, będzie zdecydowanie lepszym wyborem.

Comment

A co polecisz/polecicie jesli chodzi o taki zestaw? Nie chce za duzo wydawac, ale jesli chodzi o jakosc to nie oszczedzalbym.
      Moge prosic o jakies propozycje?

Comment

jesli zamiast kata wrzucisz taki tłumik lub strumienice to jedyne co usłyszysz po takim zabiegu to metaliczne brzęczenie przy 3000obr.najlepiej zainwestować w jakiś tłumik sportowy końcowy
        Last edited by Avenger85; 12-12-2011, 11:11.
        Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

Właśnie wrzucenie takiego konkretnie tłumika wyeliminuje brzęczenie przy 3.000 rpm. Sportowy tłumik końcowy wręcz spotęguje brzęczenie.

Comment

"Strumienica 1.4i 75" a niechciałbyś darmo 15KM wiecej? jak tak to olej strumienice i odblokuj furmanke, bedzie lepiej chodzić niż z tą strumienicą.

Tylko określ się kolego Foxek którą wersję masz motora !!?? bo już jedna wojna o twoją furmanke była tu: https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=27829 - twierdzisz że tak jak ta czerowna czyli 90KM? więc ile? 75? czy 90?
            jesteś pewny jak to jest? Sprawdź w dowodzie ile wpisali kW??
            Last edited by rambo7; 13-12-2011, 13:39.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Ewentulanie sprawdz oznaczenie silnika pod maską, bo jeśli rzeczywiście masz zamulony silnik (75KM z niemiec) to pomysł Rambo7 będzie najszybszym i najtańszym tuningiem a i dającym najwięcej mocy.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
              http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

@rambo:
                To jest napewno 75 koni, jesli chodzi o czerwona honde to tylko pokazalem ze o taka rure mi chodzi jak tam jest, a nie ze taki mam motor (chociaz nawet nie wiem jak rozroznic 75, a 90 koni). Wiec nie wiem skad to oburzenie w moja strone.

Co do "odblokowania" 75-konnej wersji co bedzie potrzebne i gdzie taki zabieg moge wykonac?

Comment

Wykonujesz go sam . Wywalasz zwężkę z przepustnicy (po wyjęciu filtra powietrza ją widzisz) i wsadzasz tę dla wersji 90 KM (w ASO kosztuje 25 zł) albo rozwiercasz starą. Potem robisz reset kompa i masz 90 KM . Jest temat na forum o tym. Wpisz w szukajke odmulenie d14 czy samo odmulenie, odblokowanie i Ci wyskoczy

Comment

Zamieszczone przez Foxek Zobacz posta
                    @rambo: Wiec nie wiem skad to oburzenie w moja strone.
                    nie nerwuj sie nie miałem w zamiarze Cię storfować, absolutnie nie (pisanie to nie gadanie- tonu wypowiedzi nie zapiszesz) poprostu przypomniałęm sobie twoje zmagania w temacie dolotu.
                    OK, czyli zdjęcie przedstawiało tylko to co widać pod maską - to już jasne. Wiemy żę masz 75KM - to pewne.
                    Więc jak podpowiada Duff znajdziesz jak to zrobić - było o tym.
                    Ja bym wolał wydać na dołozenie 15KM niż zakłądać strumienice - to w pierwszej kolejnści, potem jak będziesz chciał ją zakładać to se załóż .
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zrobie tak jak mowicie, jak bede chcial to sobie po prostu odblokuje silniczek na 90 koni - mysle ze to 15 kucykow daje swoje

Dzieki za odpowiedzi.

Comment

My tylko radzimy. Rambo na Civicu jeśli nie zjadł własnych zębów to na pewno się zna. Najlepiej przywrócić silnikowi docelową moc a jak będzie mało to zawsze można dać strumienicę, kolektor wydechowy 4-2-1, parówkę z zimnym powietrzem albo jeszcze bardziej modyfikować. Osobiście jakby mój silnik miał owe 15 albo nawet 10KM w zapasie to bym się nie zastanawiał.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                        http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Witam.Wepnę się w temat. Ja mam 90 km MB2 i wspawałem strumienicę,bo kat już był zużyty,a nowy kosztuje ;p i mam problem tego tematu,że druga sonda znajdująca sie za Katalizatorem wywala mi teraz błąd... Sprawdzalem na kompie sonda jest ok,to błąd spalin czy jakoś tak ;p Wie może ktoś co z tym fantem zrobić? Kasuję Go często wyciągając bezpiecznik 10A pod maska,ale błąd ciągle wraca.

A co do strumienicy,to jak już będziesz ją kupował,to w obudowie przypominającej katalizator,bo z własnego doświadczenia wiem,że na przeglądzie może się diagnosta przyczepić
                          Last edited by pain; 27-01-2012, 19:55.
                          Honda Civic 98r 1.8.B18C4 VTI VTEC DOHC 169 KM. MB6.

Jadą jadą chłopcy w japońcach,Nikt Ich nie dogoni,bo kręcą do końca !

Comment

Podpinam się do postu felixa też mi właśnie zdechł kat i raczej kupno nowego odpada a i ta nieszczęsna druga sonda jest... Coż można by z tym fantem zrobić?

Strumiennica i co z sondą?
                            używany katalizator? tez ryzyko ile wytrzyma...
                            Jakiś tłumik środkowy czy coś w tym stylu?

Czy w takie coś jak bym wkręcił sondę to jest szansa, że nie będzie wywalać błędu?

https://allegro.pl/cat-converter-kat...209924803.html

Nie chodzi mi o wiekszą moc i tym podobne bzdury które wypisuje sprzedający... Chodzi mi o to żeby to chodziło dobrze.

Pozdro
                            Last edited by Crisownik; 24-03-2012, 17:29.
                            The 1st. - EJ9
                            The 2nd. - ES7
                            The 3rd. - FD7
                            The 4th. - CU2
                            ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
                            X