Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
strumiennica
Collapse
X
-
Widzę że masz sensownie zrobiony wydech, więc nie wiem po co chcesz jakieś badziewie tam zakładać i co przez to osiągnąć? Jeśli występuje jakiś rezonans to albo wstawiasz powiększony środkowy albo dodatkowy tłumik przelotowy tuż za kolektorem, temat był wałkowany kilka razy.
-
cokolwiek bym tam wstawił tylko zeby spalanie trochę spadło Rezonans juz prawie zanikł ale czesto na baku 500 km przejezdzam Moze to sonda albo co innego ale spalanie poszło po wymianie kolektora na 4-2-1 W prawdzie lepiej sie kręci teraz i w sumie są momenty kiedy pocisne ale wydaje mi sie ze 500-550 km na baku to trochę za mało
Comment
-
Zwiększone spalanie to na 100% nie jest wina innego kolektora, przyczyny szukaj gdzie indziej. Wiem to po swojej d15z3 gdzie na podobnym wydechu jak u Ciebie spalanie nie wzrosło względem serii, może nawet spadło w sensie że łatwiej jest uzyskać dobry wynik po wywaleniu tego śmiesznego kolektora z katemStrumienica nic nie pomoże na Twój problem, nie wiem skąd taki pomysł
U mnie spalanie poleciało jak sonda dogorywała, ogólnie nie wywalało błędu, czaaasem na zimnym tuż po odpaleniu zaświecił się czek ale wystarczyło odpalić jeszcze raz i było "dobrze" ale paliła 8-11 /100Jeśli sondę masz jeszcze oryginalną (NTK L1H1) i przebieg na niej ok. 200 tys. lub więcej to bardzo prawdopodobne że to pierwsze symptomy jej końca, zwykle gdzieś tyle wytrzymują w naszych d15z3 ale to takie moje gdybanie...
Comment
-
Comment