Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tłumik przelotowy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tłumik przelotowy

Witam,

dzisiaj byłem u mechanika i wywaliłem katalizator a w jego miejsce wstawiłem tłumik przelotowy, w trakcie jazdy stwierdziłem ,że auto jest troszkę bardziej dynamiczne, poziom hałasu a raczej jego brak jest taki sam, zobaczymy jak będzie ze spalaniem.

no sam jestem ciekawy. a jaki masz silnik??

Comment

nie powinno byc róznicy w spalaniu

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Rocznik 1997
        3D Hatchback, 1,4 odblokowana z 75KM na 90KM symbol silnika D14A3

Comment

kolego zamierzam zrobic to samo co Ty posiadam taka sama honde z tym samym motorem, mozesz podpowiedziec jakiego uzyles przelotu w miejsce kata i czy miales tam druga sonde bo sam nie wiem czy moja posiada takowa

Comment

zamontowany jest zwykły tłumik przelotowy z jednej strony zwężany w środku ( podobno jest cichszy...) w w/w modelu hondy jest 1 sonda.

Comment

Jutro wymieniam kolektor na 4-2-1 , tłumik środkowy i końcowy , no i wywalam kata, w jego miejsce wstawiam tłumik przelotowy. Opiszę swoje wrażenia jak już będzie po operacji

No i po operacji Było mnóstwo roboty ale naprawdę warto. Czuć że autko dostało skrzydeł. Widać że łatwiej wchodzi na obroty i w ogóle fajniej się jeździ co do hałasu-nie ma żadnej różnicy między katalizatorem a tłumikiem przelotowym więc polecam drugą opcję . Co do spalania to jeszcze nie wiem, zobaczymy ile km zrobię na baku i wtedy będę mógł coś powiedzieć.
              pozdrawiam
              Last edited by kakarotto1987; 04-06-2011, 20:15. Powód: taki miałem kaprys ;)
              Honda Civic VI | 1997 r |3D| 1,4 i 90KM | szczęśliwy posiadacz

Comment

a jaki wsadziłeś tłumik przelotowy? też teraz będę chciał to u siebie zrobić

Comment

Working...
                X