Ostatnio spotkałem się z piskiem podczas hamowania w moim civie ( 96r 1,4 i 5d liftback z ABS). Odkręciłem przednie koła , na tarczach były okruszki rdzy- więc je usunąłemem (przypatrzyłem się też czy klocki są dobre - mają ok 6mm, żaden kamyczek też nie wpadł)., założyłem wszystko z powrotem. Nadal piszczy podczas hamowania. Gdy wciskam hamulec do końca od razu podczas hamowania zamiast hamować stopniowo mam wrażenie że nic nie piszczy. Co jest grane? Może ktoś wie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pisk podczas hamowania civic 96r 1,4i 5d liftback
Collapse
X
-
Kiepskie klocki
-
a za kazdym razem ci piszcza klocki czy tylko jak sa nie rozgrzane ja mam ebc green stuff i one tez lekko piszcza ale tylko jak sa zimne potem juz nie ma tego efektu a jezeli u ciebie caly czas piszcza to warto pomyslec nad ich wymiana na lepsza firme np ATE EBC Lucas Trw
Comment
-
Nic nie musisz testować ! Miałem to samo i co ty i kolega Tomo1. Kiepskiej jakości klocki :/ Ja mialem jeszcze klocki o grubosci ok. 8mm i tez zaczely piszczec caly czas przy hamowaniu raz glosniej raz ciszej. wymiana na nowe FERODO pomogla i jak ręką odjął. Na dobrej jakości klockach mozesz miec 3mm i nie beda piszczec. Pozdrawiam
Comment
-
Dokładnie, załóż Ferodo, ATE albo TRW.
Comment
-
Ostatnio już tak strasznie mi klocki piszczały że postanowiłem zmienić, tym bardziej że stare już były bardzo na granicy całkowitego zużycia. Kupiłem klocki TRW, wczoraj się za to zabrałem i wymieniłem. Cisza podczas hamowania nastała (oczywiście po chwili jazdy aby się dobrze ustawiły).Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
Comment