Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dot 3 czy dot4

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dot 3 czy dot4

nie wie jaki mam zalany płyn hamulcowy a mam już prawie minimum. Moje pytanie jest takie czy można mieszać płyny dot3 i dot 4 czy muszę całkiem wymienić płyn? moja hania to 5d 1995r D14A2

Czytaj tu: https://www.civicforum.pl/showthread...=15829&p=97494 (sprzęgło i hamulce działają na tym samym płynie)
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

DOT4 i ani sie waż mieszać z DOT3.......chyba,ze masz dużo kasy i czasu na robotę przy hamulcach
      ビートル ジョン

Comment

Z tego co mi wiadomo to DOT3, DOT4 i DOT5.1 są ze sobą mieszalne bo są na tej samej bazie. To DOT5 nie jest mieszalny z innymi płynami.

Comment

zgadzam sie z analyzerem.. a co do tego ze sprzeglo i hamulce sa na tym samym plynie to male sprostowanie... Vgen jak widzialem nie w jednym modelu do sprzegla ma dot3 a do hampelkow dot4

Comment

To jest dział VI gena... I dot3 można mieszać z dot4.
            Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Oczywiście że można. Podejrzewam że B.J. pomylił DOT-3 z kiedyś używanym R-3 (zielonym).
              Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

na pokrywkach od zbiorniczka wlewy plynu hamulcowego i wyrownawczego sprzegla hydraulicznego wytloczone jest DOT3 or DOT4 wiec nic dooac nic ujac

temat chyba mozna zamknac

Comment

Temat wyczerpany, więc zamykamy

Comment

Working...
                  X