Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trzęsie przy hamowaniu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Trzęsie przy hamowaniu

Witam.
    Widziałem już podobny problem ale mój objawia się trochę inaczej i dlatego postanowiłem założyć nowy temat. W lecie przy hamowaniu (prędkość ok. 60km/h) zaczęła mi drgać kierownica, nie było to bardzo uciążliwe więc nic z tym nie robiłem. Sytuacja się pogarszała cały czas i teraz przy hamowaniu z prędkości 80km/h do 45km/h cały samochód zaczyna wibrować, najgorzej jest przy 60km/h. Przy innych prędkościach podczas hamowania jest dobrze lub wibracje są minimalne.
    Czy winne są tarcze? Nie chcę zgadywać i wymieniać wszystkiego po kolei (tak niestety czasami robią mechanicy) bo to trochę kosztuje.

Witam, mam pewien problem poniewaz od jakiegos czasu podczas hamowania na małych predkosciach czuc na pedale hamulca wibracje a przy ejszcze mniejszych predkosciach (30 km/h) hamujac bardzo łagodnie da sie wyczuc cos jakby hamowało i puszczało, hamowało i puszczało... Natomiast juz przy wiekszych predkosciach (80 km/h) podczas hamowania wibracje czuc nietylko na pedale hamulca ale i przenosi sie to na kierownice... w czym mzoe tkwic problem ? dodam ze przy małych predkosciach w miescie

szukajka nie boli

i jeszcze tu https://www.civicforum.pl/showthread...przy+hamowaniu

w skrócie tarcze do wymiany/przetoczenia

Comment

Working...
    X