Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słabe hamulce tylne (bębny).

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Słabe hamulce tylne (bębny).

Witam mam civic 5d silnik d14a2 1996r .Od pewnego czasu zauważyłem ze pedał hamulca głęboko dawał sie wcisnąć i jak by sprężynuje .Po wymianie szczęk hamulcowych nie było poprawy po kilku odpowietrzeniach też po wymianie bębnów na nowe dalej d.. Przednie hamulce działają prawidłowo . Ręczny jest żyleta. Jest nowy płyn hamulcowy. Kupiłem pompe hamulcową na allegro używkę jest dokładnie tak samo Tylne hamulce działają słabiutko ledwo zatrzymują sie na sniegu. A pedał hamulca głęboko daje sie wcisnąć jak wcześniej. Czy ja jestem Przewrażliwiony? Tarcze i klocki są ok. Co z korektorem siły hamowania? Może to jego wina w którym miejscu on jest ma ktoś schemat działania takiego urządzenia? proszę o pomoc z góry dzięki
    Last edited by analyzer64; 13-02-2010, 16:04. Powód: Ortografia.

jedz na jakąś stacje diagnostyczną niech zmierzą siłę hamowania na rolkach. siłę hamowania na osi tylnej będziesz miał zawsze mniejszą niż na przedniej a jak są jeszcze bębny to w ogóle słabiutko. jak będziesz miał wyniki to podaj a ja napisze jakie są u mnie. niedawno robiłem badania i mam gdzieś wydruk. na rolkach też musiałem mocno wcisnąć hamulec, żeby w ogóle zablokowało koła.
    sigpic
    ZOBACZCIE:
    http://www.civicforum.pl/album.php?u=3699

Comment

zobacz czy nie ubywa Ci plynu hamulcowego, moze przez zaciski - te oslonki gumowena tloku sa porwane, albo przewod gdzies pekl, ew sprobuj odpowietrzyc caly uklad a nie tyko tyl
      sigpic
      niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

Zobacz czy poprawnie dzialają samoregulatory z tyłu w bebnach jezeli sie nie rozpierają to pedał hamulca bedzie Ci wpadał w podłoge.Ewentualnie zaciąg ręczy tak na 3-4 ząbki(nie wiem na ilu Bierze u CB) i zobacz co sie dzieje
        Last edited by r35p3ct; 14-02-2010, 17:22.

Comment

Witam mam przegląd 20 tego lutego to napisze jak wyszło ) Płynu nie ubywa hamulce sa suche i wszystko wyglada elegancko ale ten pedał głeboko daje sie wcisnąc,. zZobaczymy
          Pozdrawiam

Comment

Witam. Zrobiłem dziasiaj przegląd . Niestety pan nie dał mi wydruku ale wszystko było ok.
            Jestem zadowolony)
            Pozdrawiam wszystkich.

P.s
            Problem nadal istnieje ale wymienie jeszcze klocki z przodu zobacze i jak cos bedzie lepiej to napisze.

Comment

Working...
            X