Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Probelm z ABS-em...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Probelm z ABS-em...

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem tego forum, i początkującym kierowcą, więc wybaczcie mi moją niewiedzę. Ale do rzeczy:
    Otóż problem tkwi w tym, że nawet przy odpaleniu mojej Hondy, nie zapala się kontrolka ABS-u... Co gorsza tenże ABS w ogóle nie działa... Jakie mogą być możliwe przyczyny tego? To znaczy poniekąd dowiadywałem się na ten temat, ale wolę zasięgnąć rady doświadczonych kierowców i ekspertów Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam

edit Domanoid
    Po pierwsze - regulaminu nie przeczytałeś.
    Po drugie - jakbyś przeczytał regulamin najpierw byś się przedstawił w odpowiednim dziale.
    Last edited by Domanoid; 24-01-2010, 14:29.
    Bądź dobrym człowiekiem... To nic nie kosztuje, a opłaca się...

Coś się spsuło w komputerze ABSu. Zrób samodiagnostykę to komputer wymiga ci błędy ABSu i samego komputera. Z numerków błędów będziesz wiedział co się podziało. Potem robić to co na schemacie blokowym i po sprawie. Prawdopodobnie po samodiagnostyce ABSu wystarczy jego reset i powinno grać, ale zrób wszystko po kolei.
    Samodiagnostyka ABSu i jego błędy
    Samodiagnostyka ECU silnika
    Napijmy się piwka
    Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
    Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
    Sprzedam części z EJ9

Comment

Ja najpierw sprawdziłbym czy żarówka jest na swoim miejscu. Skoro ABS nie działa powinna sie palić cały czas a skoro nawet przy odpalaniu nie świeci to znaczy- spalona albo wyjęta. i jeśli jej nie bedzie to jak zrobić samo diagnostykę?

Comment

Dzięki za odpowiedzi... Czyli żarówka kontrolki ABS'u zamyka obwód i bez ani nie zadziała sam system, ani nie zrobi niczego innego...?

Comment

opcja 3 - nie masz ABS'u.
          W civicach kupionych w kraju z silnikiem 1.4 do kwietnia-maja 1999 nie montowano ABS'u

Comment

Zamieszczone przez Martin Remode Zobacz posta
            Dzięki za odpowiedzi... Czyli żarówka kontrolki ABS'u zamyka obwód i bez ani nie zadziała sam system, ani nie zrobi niczego innego...?
            Żarówka nie zamyka układu. Bez niej ABS też działa. Spr u siebie. Jeżdżę bez żarówki i ABS działa.

Comment

Zamieszczone przez siwy_dada Zobacz posta
              opcja 3 - nie masz ABS'u.
              W civicach kupionych w kraju z silnikiem 1.4 do kwietnia-maja 1999 nie montowano ABS'u
              Problem w tym, że po rozszyfrowaniu numeru VIN, okazało się, że w oryginale powinien być tam silnik 1.6 a ja mam 1.4... Auto zostało sprowadzone z Austrii... Ponadto kontrolka ABS'u jest, tyle, że się nie świeci...

Comment

Zamieszczone przez Martin Remode Zobacz posta
                Problem w tym, że po rozszyfrowaniu numeru VIN, okazało się, że w oryginale powinien być tam silnik 1.6 a ja mam 1.4... Auto zostało sprowadzone z Austrii... Ponadto kontrolka ABS'u jest, tyle, że się nie świeci...
                Może też zegary przełożyli a ABS-u ni ma,a jest na zegarach

Comment

Tyle, że pod maską jest skrzynka z bezpiecznikami od ABS'u, bo to też sprawdzałem...

Comment

Working...
                  X