Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tarcze hamulcowe - jakie kupić?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tarcze hamulcowe - jakie kupić?

mam pytanko jakiej firmy kupić tarcze i jak je właściwie dobrać. mam honde civic 1998 5d hatchbak silnik 1.4is 90km wersja produkowana w angli.
    Last edited by dareczekt_2008; 09-01-2010, 22:39.

Chyba 5D liftback? Jeśli na przód to średnica 262mm, co do firmy to zdania są podzielone, ja jeżdżę na Brembo i chwalę. Te z linku są do Twojego auta.https://moto.allegro.pl/item87538553...er200_400.html
    Last edited by Tomo1; 09-01-2010, 22:51.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

dziękiuje za pomoc pozdro

Comment

ja mam taka sama hanke jak ty i kupilem sobie tarcze ATM mikoda nawieracane i bardzo dobrze sie spisuja nie kupuj tanich zamiennikow polecam ci takie firmy jak ATE , brembo, ATM, EBC brakes, TRW

Comment

własnie dzisiaj zamówiłem tan zestaw

Comment

Będzie o.k.
            Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Pytanie dot. tarcz hamulcowych...

Otóż przeglądałem ostatnio allegro w poszukiwaniu tarcz hamulcowych do mojego autka (oczywiście mowa o tarczach do kół przednich):
              Civic 6gen. (EJ9) D14A3 (95r.)
              i znalazłem tarcze o średnicy 240mm:

oraz o średnicy 262mm:

i teraz pytanie konkursowe, które powinienem zakupić? czy raczej ruszyć tyłek, odkopać auto, odkręcić koło i zmierzyć (odmrażając sobie kilka części ciała przy okazji) ??
              i jeszcze drugie pytanie: czy próba zamontowania większych (bądź mniejszych) tarcz wiąże się z jakimiś dodatkowymi zmianami układu hamulcowego?
              Last edited by Sidd; 16-02-2010, 01:55.

Comment

Raczej na przodzie jest 262mm

Comment

Scaliłem tematy, bo dotyczą tego samego.

To jest przedlift więc raczej na pewno tarcze 240mm. Ale warto to sprawdzić bo z tymi tarczami w EJ9 to było różnie, czasem ich wielkość różniła się w zależności czy dane auto miało ABS czy nie.

Co do samych produktów to brałbym ATE.

Comment

mam bez ABS i chyba pomimo padającego śniegu pójdę dziś odkręcić koło i zmierzyć dla pewności. Dzięki za podpowiedzi

Comment

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Aerodeck z 1998 roku.
                      Nadszedł w nim czas na wymianę tarcz z klockami. Znalazłem dość tanie zestawy na allegro, jeden firmy MOUNTAIN NISHIOKA a drugi to ASHIKA.
                      Zdaję sobie sprawę, że nie są to jakieś super części, ale pomyślałem, że do zwykłej cywilnej eksploatacji wystarczą.
                      Rozważam jeszcze przeszlifowanie tarcz, ale najpierw muszę zobaczyć w jakim są stanie.
                      Co sądzicie o podanych producentach? Przeglądając sieć znalazłem dużo rozbieżnych opinii, znacznie różniących się od siebie.
                      Może ktoś z Was miał kiedyś części powyższych firm.
                      Swoją przygodę z Hondą dopiero zaczynam, jest to moje drugie auto.
                      Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Comment

Podaj cenę tych wynalazków

Comment

zestaw ASHIKA to jedyne 220,00 zł + przesyłka
                          zestaw MOUNTAIN NISHIOKA to jakieś 270-280 zł + przesyłka, link do aukcji z tarczami

Comment

https://allegro.pl/item954959280_tar...vic_super.html Polecam Ci takie. wielu moich znajomych ma takie i polecają nawet przy ostrzejszej jeździe

Comment

Dzięki, upewnię się tylko, czy aby na pewno będą pasowały do mojej Hanki.
                              Pomęczę Was jeszcze z tymi "tanimi producentami", których wymieniłem powyżej, czy w ogóle nie warto rozważać zakupu tych części ?

Comment

Working...
                              X