Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kontrolka ABS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kontrolka ABS

Witam
    Przeczytałem chyba wszystkie posty na temat świecącej się bez przerwy kontrolki abs`u i nie znalazłem żadnej sensownej odpowiedzi jedynie
    "strona 19-12 i 19-13 instrukcji. stuki 2 i 3 w pięciostykowej złączce (BLU/GRN i BLU/WHT)"
    Mniemam ze to jest ta wtyczka z boku schowka obok ECU tylko ja mam tam takie kolory po kolei brązowy, biały, niebieski, niebieski fioletowy.
    Poza tym nie znalazłem żadnego takiego opisu w manualu chyba ze mam nie ten co trzeba.
    Samodiagnostyka ECU nie wykazuje żadnych błędów.
    znalazłem nawet coś takiego:
    https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=13068
    Ale nie wiem gdzie tego szukać
    Jak by ktos byl łaskawy podać mi właściwy manual a najlepiej po polsku i znal odpowiedz na moje pytania to z góry dziękuje

Pierwsze co zrób to sprawdź bezpieczniki od ABS, szczególnie te pod maską znajdziesz je w małej czarnej puszce, po tej samej stronie co skrzynka bezpieczników głównych tylko bliżej obudowy filtra powietrza. Jak będą dobre to sprawdź czy dochodzi do nich napięcie.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

u mnie jest podobnie, tylko ze samodiagnostyka ABSu pokazuje blad 1.1 (długi,krotki) a w zadnej tabeli takiego nie ma, domyslm sie ze chodzi o pompe absu, acha jeszcze klocki mam do wymiany moze to byc to?
      sigpic
      niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

[QUOTE=sobotaz;91840] blad 1.1 (długi,krotki)
        to chyba nie jest błąd 1.1 tylko 11.

Comment

masz racje 11 a nie 1.1 korzystalem chyba ze zlej tabeli (wombata -a ta jest dla accorda) w jakiejs innej bylo ze to wina czujnika przy ktoryms kole
          sigpic
          niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

zrób reset ABSu, ale nie ECU

często ABS dostaje dziwnych błędów w czasie pracy i można je skasować bo nie są spowodowane usterką.

Comment

No właśnie. Ja jestem zielony w temacie. Dzisiaj po zdjęciu koła i ocenie czy mam klocki do wymiany zaczęła palić mi się kontrolka od ABS-u. Czasami gaśnie i wtedy ABS działa. Nie wiem kompletnie jak sobie z tym poradzić. Gdzie są jakieś kostki? Jak wogóle sprawdzić co jest nie tak??

Jak zrobić reset?
              Last edited by Tomo1; 14-01-2010, 22:23.

Comment

Zamieszczone przez pablolis Zobacz posta
                Gdzie są jakieś kostki? Jak zrobić reset?
                https://www.civicforum.pl/showthread...4598#post94598
                Napijmy się piwka
                Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
                Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
                Sprzedam części z EJ9

Comment

Working...
                X