Po pierwsze jako nowy użytkownik Hondy Civic i nowy użytkownik tego forum chciałem się przywitać.
Zakupiłem niedawno Civica 1.4 z 2000 roku.
W moim aucie świeci się kontrolka SRS. Czy możecie mi poradzić od czego zacząć poszukiwania problemu?
Poduszki są na 100% całe. Auto nie zaliczyło żadnego dzwonu, bo znam poprzedniego właściciela i całą historię auta od momentu wyjazdu z salonu (kupiony w kraju).
Z tego co wiem po prostu pewnego dnia SRS się zaświecił i świeci do dziś.
Czy odczytanie kodów błędów coś pomoże? Czy błędy obejmują również system SRS?
Jeżeli tak to jak do tych kodów dotrzeć? Czytam to forum i widzę sprzeczne doniesienia. Jedni piszą, że kody odczytuje się bez podłączania pod kompa, inni, że przez złącze diagnostyczne.
Będę wdzięczny za pomoc - pozdrawiam - Tomek
Kolego pierwszy post w dziale przedstaw się a tak na marginesie jest taka opcja jak szukaj i powinieneś tam swój problem odszukać
Zakupiłem niedawno Civica 1.4 z 2000 roku.
W moim aucie świeci się kontrolka SRS. Czy możecie mi poradzić od czego zacząć poszukiwania problemu?
Poduszki są na 100% całe. Auto nie zaliczyło żadnego dzwonu, bo znam poprzedniego właściciela i całą historię auta od momentu wyjazdu z salonu (kupiony w kraju).
Z tego co wiem po prostu pewnego dnia SRS się zaświecił i świeci do dziś.
Czy odczytanie kodów błędów coś pomoże? Czy błędy obejmują również system SRS?
Jeżeli tak to jak do tych kodów dotrzeć? Czytam to forum i widzę sprzeczne doniesienia. Jedni piszą, że kody odczytuje się bez podłączania pod kompa, inni, że przez złącze diagnostyczne.
Będę wdzięczny za pomoc - pozdrawiam - Tomek
Kolego pierwszy post w dziale przedstaw się a tak na marginesie jest taka opcja jak szukaj i powinieneś tam swój problem odszukać

Comment