Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dzwiek

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny dzwiek

Witam mam problem jadac w zolwim tempie w lewym przednim kole slychac dziwny dzwiek tak jak by ta blacha miedzy tarcza a amortyzatorem dostawala jakis grgan brzenczy a jak juz jade z 10km\h to jest cicho slychac to tylko przy zolwim bardzo wolnym tempie. Nibyb ta oslonka nigdzie nie dotyka jest sztywna. Co to moze byc??

poprostu odkrecić koło i obracajac tarczą dokładnie sie wsłuchaj w którym momencie....

Comment

moze osłona tarczy ociera o tarcze hamulcowe
      sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

heh dziwna sprawa ale doszlem co to.... poprostu maly kamien wpadl miedzy tarcze a oslone Ale dzieki za rade.

Comment

mam podobny dzwiek i zauwazylem jakby w 3 miejscach ubytek na tarczy, wada materialu i w tych miejscach wydaje ten dzwiek, takie pykanie. co radzicie? zmiane tarczy na nowe? zrobie fotke jak to wyglada. a jak juz pytam to mam takie pytanie, jak wyglada u Was sprawa pedalu hamulca? nie mam abs i pedal nie bierze od samej gory, pedal nie ma duzego luzu, hamuje tylko delikatnie a zeby poczuc zadany efekt to trzeba go wcisnac dosc duzo. czy to jest normalne w naszych niuniach ? bo mialem wczesniej accorda 91 rocznik i bylo tak samo. jezdzac innymi autami tylko z abs to pedal jest bardzo czuly i bierze od samej gory.

Comment

u mnie tarcza byla peknieta;/ wymienilem i spokoj

Comment

Working...
            X