Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sposób na usuwanie rdzy z tarcz hamulcowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sposób na usuwanie rdzy z tarcz hamulcowych

Czy ma któs jakiś sposób na usuwanie rdzy z tarcz hamulcowych z miejsc, gdzie tarcza nie ma styku z lockami, a gdzie tarcze widać przez alufelgi?

moża pobawić tym Abel Auto Renovateur Tous Metaux ja to miałem ale nie sprawdza sie na dość znacznej grubości rdzy,zawesz mozna je zebrać na tokarce
    D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

ja polecam prysnac K2 Brake Cleaner-em
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez silver30 Zobacz posta
        Czy ma któs jakiś sposób na usuwanie rdzy z tarcz hamulcowych z miejsc, gdzie tarcza nie ma styku z lockami, a gdzie tarcze widać przez alufelgi?

Zamaluj hameraidem na rdzę i będzie gicior

Comment

U mnie rdza (zolty nalot) pojawil sie pare dni po zmanie tylnych tarcz hamulcowych.
          Czy to zalezy z jakiego materialu robione sa tarcze... / kto je produkuje?
          Na starych, mimo zebyly w aucie dosc dlugo, nic sie nie zbieralo, tak samo z przodu - ani sladu rdzy ani zoltego nalotu.

Czy ktos sprawdzal: K2 Brake Cleaner polecany powyzej, lub jakis inny srodek, ktorym moge sie pozbyc tego nalotu?

Comment

Odgrzewasz kotleta

Zależy to zarówno od tarcz jak i od klocków.

Tak, sprawdzał Ale możesz kupić jakikolwiek zmywacz hamulców - K2, Motula, Valvoline, TRW itd...
            LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
            sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Po tygodniu od zoltgo nalotu, kolor zmenil sie na ciemniejszy... rdzy... nie rzuca sie tak w oczy. Uzywalem jakiegos sprayu do alufelg ale ni sie nie zmienilo... jest taka ciemna rdza i... dalem sobie z tym spokoju

Comment

Ja po kupnie tarcz pomalowałem je lakierem termicznym, oczywiście zakleiłem powierzchnie które nie powinny być malowane i nie mam problemu o którym tu mowa
                Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                sigpic

Comment

Working...
                X