Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem po wymianie hamulcow - jutro wyjazd na wakacje. PILNE !

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem po wymianie hamulcow - jutro wyjazd na wakacje. PILNE !

Panowie dzis bylem w warsztacie bo mi trzymal troche hamulec. okazalo sie ze lewa strona trzymala, zapieczone,itp. Zostalo oczyszczone, ale przy okazji sie okazalo ze klocki z tylu sie koncza wiec zalazono mi na tyl nowe TRW.

To ze teraz slychac lekkie szoranie przy hamowaniu to rozumiem - nowy klocek, stara tarcza, musza sie dotrzec.

Ale jak jade z otwartym oknem to slysze takie cykliczne jakby bicie, im szybciej jade tym wieksza czestotliwosc tego odglosu. Slychac tez ciche szoranie czasem i wlasnie taki cykliczny odglos.

Przejdzie czy podjechac jutro z powrotem zeby sprawdzili, moze cos zle dokrecone.
    Mam obawy bo wyjezdzam i mam do zrobienia 1,5 tys km
    Dzieki

moze tarcza bije albo kolo nie dokrecone

Comment

Jezeli bije to jak Kolega napisal w 99% to tarcza mialem tak z przodu zmienilem tarcze i gitara... a moze i pisata sie konczyc ale watpie

Comment

Moze nie bicie, bo na kierownicy nic nie czuje, takie szuranie, ale jest tam jakis cykliczny odglos ktory ma wiekszosc czestotliwosc jak przyspieszam. Tarcze byly dzis ogladane i byly ok.

Comment

Może blaszki trzymające klocek ocierają o tarczę lub osłonę tarczy spróbuj odgiąć do wew

Comment

Nie wiem czy napewno ale jesli to jest tyl to chyba nie bedzie to odczuwalne na kierownicy miales stare klocki dopasowaly sie do tarcz a nowe ocieraja bicie moze byc minimalne i na oko sie nie zobaczy.. a na zimnych hamulcach jest moze tych odglosow mniej??

Comment

Na zimnicy raczej nie. chyba tak samo.

C do dotarcia klockow do tarcz to ok, ale przy hamowaniu.
              Ale przy jezdzie? Chyba ze nowa hacza?

Comment

jak dla mnie to sa krzywe tarcze jest minimalne bicie a klocki sa nowe i grube i ociera. Tokie jest moje zdanie. moze ktos Ci poradzi Ja co tam myslalem to powiedzialem

Comment

Zamieszczone przez Arek1980 Zobacz posta
                  Moze nie bicie, bo na kierownicy nic nie czuje, takie szuranie, ale jest tam jakis cykliczny odglos ktory ma wiekszosc czestotliwosc jak przyspieszam. Tarcze byly dzis ogladane i byly ok.
                  Jak masz czuć bicie na kierownicy,skoro wcześniej piszesz,ze klocki były zmieniane na tyle................
                  ビートル ジョン

Comment

A, podjade jutro rano do nich jeszcze, 30-40 min mnie nie zbawi , a spokoj w czasie jazdy bedzie.
                    Dzieki chlopaki.
                    Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez toliusz
                      Przejedź z 500 metrów na zaciągniętym hamulcu ręcznym.
                      Hamulec zaciągaj powoli już w czasie jazdy i NIE DO KOŃCA.
                      Słuchaj silnika, aby nie "zdechł"

Powodzenia. Pozdrawiam. Szerokiej drogi. Udanego wypoczynku.
                      A jaki ma być osiągnięty efekt dzięki temu?
                      Bo powiem, że mam podobne objawy, jak autor watku, z tym, że mam z tyłu bębny noi to szuranie nasila się przy rozgrzanych hamulcach .
                      Lukasz
                      Honda Civic 5D '95

Comment

Working...
                      X