Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zapieczone śruby na zaciskach hamulcowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zapieczone śruby na zaciskach hamulcowych

Sprawa wygląda tak:
    Zabrałem się do wymiany klocków hamulcowych w moim aerodecku piszczały skrzeczały myśle sobie sparawa prosta. Pierwsze koło poszło bez wiekszych problemów oprócz tego ze klocki wybijałem młotkiem zabieram się za drugie koło a tutaj lipa, śruby mocujące zaciski tak zapieczone że nie da rady ich odkręcic, może ma ktoś jakiś sposób jak to zrobić, wspomne tylko że zyżyłem już prawie całą puszke penetratora i nic czekałem znowu próbowałem śruby są już zjechane tak że narazie nic nie chce wiecej grzebać bo ich wogóle nie odkręce. A czy ktoś może wie czy te śruby mocujące dostane normalnie w sklepie z częściami czy wizyta na szrocie jest nie uniknione, bo jak już to odkrece to bede je musiał wyminić. Tak że narazie jeżdze z lewą stroną wymienioną a prawą nie ,nie zbyto to profesjonalne i bezpieczne

na problemy z odkrceniem śrub to pare kropel płynu hamulcowego zawsze pomagało.
    Natomiast co do śróbu to jestem pewien że wizyta z specjalistycznym sklepie ze śrubami, powinna załatwić sprawe. Ilekroć miałem taki problem jak Twój, to wizyta np. w Poznaniu w Ado( + opisanie gdzie te śruby będa załozone i w jakijch warunkach bedzie to pracować) skutkowałą doborem odpowienich śrub w cenie zazwyczaj nie przekraczającej 1 pln. Powodzenia

Comment

lac nie załowac i jeszcze raz lac specyfiki + cola + opukanie młotkiem musi po czasie puscic a sruby najlepiej ori w aso majątku kosztowac nie beda
      www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

Zamieszczone przez beti Zobacz posta
        lac nie załowac i jeszcze raz lac specyfiki + cola + opukanie młotkiem musi po czasie puscic a sruby najlepiej ori w aso majątku kosztowac nie beda
        Zawsze Coca-Cola!!! to jest to najlepszy odrdzewiacz

Comment

Mały update
          Sruby odkrcone sprawa załątwiona. Wreszcie klocki zmienione po obu stronach. Teraz chyba czeka mnie przeprawa z łożyskiem.

Comment

Working...
          X