Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

honda civic coupe EJ6 migająca kontrolka ręcznego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• honda civic coupe EJ6 migająca kontrolka ręcznego

Witam, od jakiegoś czasu kontrolka hamulca postojowego ,,mruga" różną częstotliwością tylko przy zaciągniętym hamulcu ręcznym. Pacjent to civic coupe 1998r EJ6 silnik 1.6 105km. wersja bez ABS. Poziom płynu hamulcowego w normie, nie ubywa. Dźwignie ręcznego rozebrałem, ale tam nie ma nic co mogłoby się popsuć, przynajmniej tak mi się wydaje.
    Zna może ktoś rozwiązanie tej zagadki?
    Z góry dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam.

Może stycznik szwankuje lub jego styki zaśniedziały

Comment

A jak wyjmiesz pływak ze zbiorniczka płynu hamulcowego to normalnie świeci czy też mryga?

Comment

Jak wyjmę pływak i jest w dolnym położeniu to mryga, jak go podniosę do góry to gaśnie kontrolka. To chyba znaczy że działa jak powinień. Sprawdziłem jeszcze raz czujnik przy dźwigni ręcznego, podłączyłem na,,krótko" kabel do masy i nic to nie zmieniło. Sprawdziłem złącza przy nakrętce/ pływaku i wszystko wygląda ok.

Thirdman Czujnik przy dźwigni ręcznego to bardzo prosty mechanizm, dwie blaszki sprężynka i kawałek plastiku i wygląda jak nowy. złącza przy pływaku też sprawdziłem i są ok. Nawet licznik wyjąłem i żarówkę razem z obudową wymieniłem też kompletnie nic to nie zmieniło.

jak piszesz po sobie łącz posty w trybie Edycja.
        Last edited by rambo7; 19-04-2023, 07:59.

Comment

Working...
        X