Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tarcze Brembo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tarcze Brembo

Tarcze przednie mam do wymiany. Zastanawialem sie nad tarczami Brembo - sprawdzilem nawet na stronie producenta ze do mojego modelu powinny pasowac tarcze o numerze 09.5509.14
    Na Allegro jest sporo ofert takich tarcz, ale zastanawia mnie jedna rzecz - kilku sprzedawcow ma wystawiony komplet takich tarcz (2 szt) o dokladnie takim numerze na kilku roznych aukcjach... z kilkoma roznymi cenami (ok 20 zl). Czy to mozliwe, zeby tarcze o konkretnym numerze producenta mogly sie jeszcze czyms roznic miedzy soba?
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

tez mam do wymiany tarcze, tez zastanawiam sie nad brembo,tez widzialem tarcze w roznych cenach i tez mnie to dziwi

Comment

A ja sobie własnie zamówiłem brembo i czekam az mi przyjda. Bede testowal

Comment

Ja dopiero co zakladalem brembo oraz klocki ferodo i jestem zadowolony. Nie czuje jakiejs mega roznicy miedzy tym co bylo (cholerka wie jakie tarcze, klocki ats), a tym co teraz. Czuc, ze hamuja lepiej, ale roznica nie jest na tyle odczuwalna, aby nazwac ta roznice jak miedzy niebem, a pieklem. Duzo osob uwaza, ze brembo sie zepsulo otwierajac fabryke w Polsce i ponoc obecnie najlepsze sa Zimmermany, ale sa juz one drozsze. Osobiscie nie chcialem zbytnio wykosztowywac sie w nie bo i tak czeka mnie swap na wieksze.

Resasumujac do codziennej jazdy brembo polecam

Comment

Rutkose, jeżeli dopiero co założyłeś klocki Ferodo to one "układają się" dość długo, dopiero po 1-1,5 tys.km poczujesz różnicę

Osobiście jestem zadowolony a tarcze mam zwyczajne Lucas/TRW ...

Ludzie polecają kupno kompletu ATE chociaż jak się postarać to wszystkie tarcze można zwichrować (mocne przegrzanie + wjazd w kałuże i już masz po tarczach

Polecam - Częœci samochodowe | Klocki hamulcowe | Układy wydechowe | Tarcze hamulcowe | Oleje samochodowe | Częœci zamienne | Amortyzatory | Filtry powietrza | Ferodo | Brembo - Sklepmoto.pl

Comment

PeJot doskonale zdaje sobie sprawe, ze to wszystko musi sie poukladac i dotrzec. Zakładałem nowki tarcze i nowki klocki wlasnie z ok 1700 km temu. Co do ATE to nasluchalem sie od gosci co "siedza" w hamulcach, ze w rzeczywistosci cos takiego nie istnieje. Nie pamietam genezy skad ATE sie jako nazwa wziela, ale jest poprostu wykorzystywana przez inne firmy, ktore sie pod ta nazwa podszywaja.

Comment

Witam,
              Mam takie tarcze jakieś niecałe 2 lata/30000km sprawują się b. dobrze, nie czuję różnicy między nimi a Lukasami, choć ... może mi się zdaje, ale chyba mniej korodują. Gdy je kupowałem też były spore różnice cenowe w sklepach

Pozdrawiam

Comment

po założeniu i przetoczeniu się już paru ładnych tysięcy kilometrów nie widzę jakiejś piorunującej różnicy w pracy teamu BREMBO+FERODO u mnie...
                aczkolwiek są to dobre, sprawne hamulce do codziennej jazdy
                sigpic

Comment

Ja mam tarcze ate ... i klocki miałem EBC czarne ( co prawda padły po 16 tkm bo się zeszkliły ) - było super - teraz mam te całe jaki im tam KASHIYAMY niby japońskie ale jak najszybciej chce to zmienić bo w porównaniu z EBC ... Kashi wypadają bardzo słabo.
                  ATE są naprawdę godnymi polecenia tarczami - ja na takich kupiłem auto świeżo po wymianie i dopiero potem szukając wiele osób utwierdziło mnie w tym że to dobra firma.

Comment

Ja kupiłem komplet na allegro brembo+ferodo (TARCZE BREMBO+KLOCKI FERODO HONDA CIVIC, ROVER (663692838) - Aukcje internetowe Allegro) zrobiłem juz na nich 2tys.km-100% zadowolenia

Comment

A znalazł ktoś taki zestaw (brembo+ferodo) na tył?

Comment

a czym jezdzisz? ja z tylu mam niestety bebny
                        sigpic

Comment

Zamieszczone przez moskal79 Zobacz posta
                          a czym jezdzisz? ja z tylu mam niestety bebny
                          '98 5D 1.4IS - mam tarcze na tyle i duży z nimi kłopot - rozbieżność cen spora, nic polecanego nie mogę znaleźć i tak się bujam, z jednej strony bicie, z drugiej jakby mocniej się grzało. achhhh

Comment

Z tego co wiem to brembo gładkie produkowane są w polsce i w kontakcie z wodą gną sie... Jest to info od specjalisty zwanego CMQ
                            Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

ja na tył założyłem lucasa i są ok

Comment

Working...
                              X