Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnice ej6 vs em1 vs ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zwrotnice ej6 vs em1 vs ?

Siema,
    Przez zimę będę zbierać na swap hamulców (biorę pod uwagę 4 tłoczki od willwooda (Item No: 140-12996)) i paru innych grantów w zawieszeniu i mam zamiar kupić nowe również zwrotnice dla szybkiej i prostej wymiany wszystkiego.

Tu rodzi się moje pytanie, czy zwrotnice różnią się od siebie (z civic'a z graczami 240 i 260 od innych zwrotnic pasujących do auta) odległości między otworami do montażu zacisków A, osią piasty? Z góry dzięki za odpowiedź.
    Last edited by SleepyHeaD; 30-08-2018, 06:03.

Zwrotnica z em ie pasuje do ej bo 7 gen jest na kolumnie.
    W obrębie 5 i 6 gen wszystkie zwrotnice są zamienne,
    części między zwrotnicami z hebem 142,262 i 282 już do siebie nie pasują za to żadne.
    Chcesz mieć 282 na ori gratach to możesz zrobić swapa z mb6 ,ale wtedy całość bo vti ma po pięć otworów,ew. Integra ale sytuacja ta sama.
    Między 4 a 5 śrub jest różnica w łożysu wię z góry mówię że samej piasty też nie podmienisz,ale z powodzeniem można dorobić nowe albo dowiercić 4 otwory.Piasta jest na tyle mocna że znosi to nawet w terenie ,więc bać się nie musisz.
    Można zbudować sobie 282 na bazie zwrotnicy 262 ,trzeba jednak mieć zacisk z pralki vti albo crv 1gen (który to bardziej polecam).
    Co prawda są to te same zaciski z tłokiem 57mm ale kupując z crv zapłacisz 4-5 razy mniej,bo ludzie o tym nie wiedzą.
    Jak ten zacisk wyda Ci się za mały to wchodzi jeszcze dwutłoczkowy z Legenda.
    Trcza oczywiście od Hndy wtedy nie pasuje,trzeba wkładać od Opla Combo albo MG ZR,przy czym ta druga nie wymaga przerabiania (ja tak mam,zajrzyj do mojego tematu).

Comment

Czyli jak rozumiem, mieć 2 tłocZki z legenda trzeba zwrotnice pod 262 z graczami MG?

A zestaw wilwooda który podałem wcześniej z tego co się orientuję pasuje do nich, chyba że coś poniedziałek to popraw mnie.

Comment

Zamieszczone przez SleepyHeaD Zobacz posta
        Czyli jak rozumiem, mieć 2 tłocZki z legenda trzeba zwrotnice pod 262 z graczami MG?
        Podkładki pod jarzmo1.2mm

Zamieszczone przez SleepyHeaD Zobacz posta
        A zestaw wilwooda który podałem wcześniej z tego co się orientuję pasuje do nich,
        Nie używałem,nie montowałem,więc nie wypowiadam się.

Comment

Working...
        X