Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

miękki pedał hamulca wpada zbyt głeboko

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Wycieku nie ma, jednak nie wspomniałem o jednej rzeczy - pare tygodni temu Odpowietrzalem i niechcący ukrecilem odpowietrznik na bębnie z tylu na lewym kole i olalem go, nie był odpowietrzony, czy jedno koło może wywołać aż tak miękki pedał hamulca i prawie brak hamulców? Czy może być tez tak ze obsikalem płynem hamulcowym tarcze i klocki i zwyczajnie się ślizga? Ale to by raczej nie powodowało miękkiego hamulca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Zamieszczone przez Shuffle Zobacz posta
      czy jedno koło może wywołać aż tak miękki pedał hamulca i prawie brak hamulców?
      Tak i pewnie to jest powodem.
      Nawet trochę za szybko wlewany płyn potrafi być powodem,a co dopiero brak odpowietrzenia
      Awaryjnie możesz odpowietrzyć przy ABS -ie,ale tylko w tym konkretnym przypadku i to na przewodzie tego koła.Zacznij szukać cylinderka.
      Last edited by m26; 30-07-2017, 22:48.

Comment

czy jedno koło może wywołać aż tak miękki pedał hamulca i prawie brak hamulców?
        Oczywiście , nie ma ciśnienia w układzie. Panie , jutro do sklepu , kupuj i zmieniaj ( moje zdanie jest takie że jak zmieniasz cylinderki to robisz to na obu kołach ) ty decydujesz. Zmienisz jedną stronę i może nie współgrać z drugą - moje zdanie. Szkoda było twojej roboty.
        Jak oblałeś płynem to trzeba odtłuścić porządnie, jest do tego spray.

Comment

Mam na podwórku Hondę na części, wyciągałem dzisiaj cała ta tarcze co jest za bębnem ale udało mi się tylko zdjac sama tarcze, nie wiem jak zdjac linke od ręcznego i jak zdjac ta główna piastę żeby wyjąc tarcze bębna, możecie mi to jeszcze podpowiedzieć?

Comment

Mam na podwórku Hondę na części, wyciągałem dzisiaj cała ta tarcze co jest za bębnem ale udało mi się tylko zdjac sama tarcze, nie wiem jak zdjac linke od ręcznego i jak zdjac ta główna piastę żeby wyjąc tarcze bębna, możecie mi to jeszcze podpowiedzieć?

A masz panie manuala?

Meizu M2 Note

Comment

No właśnie nie chodzi ci o książkę serwisowa?

Comment

No właśnie nie chodzi ci o książkę serwisowa?

Tak. Trzymaj
                Napisz czy pobrałeś.

Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.

Meizu M2 Note

Comment

Pobrałem, rozebralem już ta tarcze bębna, teraz oddam komuś żeby mi ja założył bo zwyczajnie nie chce mi się jej robić.

Comment

Working...
                  X