Witam. Od dłuższego czasu w samochodzie ( zupełnie bez reguły, ale najczęściej przy małych prędkościach) słyszałem chwilowe lekkie tarcie, bzyczenie, buczenie. Jakkolwiek to zwać po pewnym czasie i wizycie u mechanika połączyliśmy to z układem ABS. Ponoć pompa wydawała taki dźwięk i rzeczywiście po jakimś czasie sam dźwięk przerodził się w świecącą się kontrolkę ABSa ( czasem się świeci, czasem gaśnie). Diagnostyka komputerowa nic nie dała, wyskakiwały jakieś błędy a panowie nie bardzo wiedzieli jaki jest tego powód. Ostatecznie doszliśmy do wniosku że winę tutaj ponosi czujnika ABSa.
Z góry zaznaczę, że kontrolka i CHWILOWE buczenie załącza się najczęściej przy ruszaniu, odpalaniu samochodu który stał dłuższy czas w miejscu. Za to kontrolka może trzymać dłużej i nie mam ABSA. Niby drobna rzecz ale może uratować życie :P
Tutaj pytanie do was. Gdzie kupić taki czujnik? Ile może kosztować?
Z góry zaznaczę, że kontrolka i CHWILOWE buczenie załącza się najczęściej przy ruszaniu, odpalaniu samochodu który stał dłuższy czas w miejscu. Za to kontrolka może trzymać dłużej i nie mam ABSA. Niby drobna rzecz ale może uratować życie :P
Tutaj pytanie do was. Gdzie kupić taki czujnik? Ile może kosztować?
Comment